Hopp til innhold

20 timer direkte fra NM i brass

NRK Hordaland gjentar suksessen fra i fjor og sender norgesmesterskapet direkte på nett-tv både fredag og lørdag.

Festkonsert under NM i brass
Foto: NRK

NETT-TV: NM direkte fra Grieghallen

Kommende helg samles rundt 2500 musikere i Bergen i anledning årets norgesmesterskap i brass. Korps fra hele landet kommer til Grieghallen for å konkurrere. I fjor vant Eikanger Bjørsvik musikklag elitedivisjonen, mens Oslo Brassband gikk til topps i første divisjon.

NM-studio med Bård Ose

Bård Ose

ROCKER PÅ NY ARENA: Denne mannen er NRK Hordalands programleder under helgens NM i Brass. Bård Ose har blant annet ambisjoner om å lære seg å spille tuba i løpet av arrangementet.

Foto: Tore Sevheim / NRK

NRK Hordaland overfører som i fjor alt fra elitedivisjonen og første divisjon direkte på nett-tv fredag og lørdag. Vi viser også festkonserten og premieutdelingen lørdag kveld.

Nytt av året er at NRK Hordalands NM-studio, som sendes direkte fra foajeen i Grieghallen i pausene mellom korpsene. Programleder Bård Ose har med seg en rekke gjester i studio, samt ekspertkommentatorer som vil vurdere hvert enkelt korps.

De fleste forbinder kanskje Bård Ose mest med rock, men NRK Hordalands musikkekspert gleder seg stort til helgen og ser på korpsmiljøet med stor beundring.

- Det er på høy tid jeg blir bedre kjent med denne musikken. Dessuten er jeg imponert over samholdet og lidenskapen i brass-miljøet, sier Ose til nrkhordaland.no.

Ekspertenes vurderinger vil også bli lagt ut i en blogg her på nrkhordaland.no, hvor det blir alle muligheter til å kommentere vurderingene.

Her er deltakerne

Det konkurreres i totalt fem divisjoner i årets NM i Brass. Her er deltakerne i elitedivisjonen og første divisjon:

ELITE:
Jaren Hornmusikkforening
Oslo Brassband
Oslofjord Brass
Sandefjord Brass Symposium
Stavanger Brassband
Eikanger-Bjørsvik Musikklag (tittelforsvarer)
Krohnengen Brassband
Manger Musikklag
Molde Brass Band
Ila Brass Band

FØRSTE DIVISJON:
Sørum Musikklag
Kopervik Musikkorps
Sola Brass
Askøy Brass Band
Laksevåg Musikkforening
Oster Brass
Radøy Brass
Tertnes Amatørkorps
Tertnes Brass
Jølster Musikklag
Tomra Brass Band
Ørskog Brass

Årets pliktnummer for elitekorpsene er «Rococo Variations» av Edward Gregson, og spilles fredag kveld. Selvvalgt nummer spilles lørdag kveld. Første divisjon spiller kun selvvalgt, og opptrert lørdag formiddag.

Stavanger Brass Band

FAVORITT: Stavanger Brass Band er en av favorittene i elitedivisjonen, sammen med tittelforsvarer Eikanger-Bjørsvik og Manger Musikklag.

Foto: Foto Ned Alley / Foto Ned Alley 2008

LES OGSÅ: Hør siste finpuss før NM

LES OGSÅ: Les bloggen om NM-korpsene