Hopp til innhold

20 ansatte har sagt opp stillingene sine i prestisjeprosjekt

Fagforeningene i Øygarden kommune anklager prestisjeprosjektet Familiens Hus for å ha et helsefarlig og ulovlig arbeidsmiljø.

Video 781549ac-fd88-44ea-ae43-9e245f8d513c.jpg

I løpet av de siste to årene har mer enn 20 ansatte sagt opp jobbene sine ved Familiens Hus. De som ikke er enige med ledelsen skal ha blitt frosset ut, fratatt arbeidsoppgaver og gitt munnkurv.

Både nåværende og tidligere ansatte i Familiens Hus har varslet om et helsefarlig arbeidsmiljø.

Thor Wilthil

Thor Wilthil er hovedtillitsvalgt i Øygarden kommune.

Foto: NRK

– Når vernetjenesten får varsling om at faglig uenighet ikke er akseptert, og fører til utfysing og fratatt arbeidsoppgaver, så er det alvorlig, sier Thor Wilthil, hovedtillitsvalgt i Øygarden kommune.

– Det kan være at noen føler at de ikke imøtekommes og det kan oppleves som vanskelig, men jeg kjenner meg ikke igjen i beskrivelsene, kommenterer rådmann Torgeir Sætre i Øygarden kommune.

– Bedt om å holde seg unna

Prestisjeprosjektet Familiens Hus er en sammenslåing av helsesenter, barnevern, PPT og psykiatritjeneste i Øygarden kommune.

Avisa Vestnytt fortalte torsdag at hovedvernombudet i kommunen er koblet inn. Han har bedt om et møte med lederen for Familiens Hus, men forespørselen er blitt avvist.

Det er svært uheldig at det gjennom denne saka vert skapt eit inntrykk av at overordna leiing ikkje ynskjer at vernetenesta skal føra uavhengig tilsyn med arbeidsplassane generelt, og denne arbeidsplassen generelt.

Brev fra fagforeningene i Øygarden kommune til kommuneledelsen

– Hovedvernombudet har tvert om blitt bedt om å holde seg unna. Som fagforeninger finner vi oss ikke i det, sier Thor Wilthil.

Oppvaskmøte på mandag

Torgeir Sæter

Rådmann Torgeir Sæter.

Foto: NRK

Ifølge rådmannen stemmer ikke dette.

– Hovedvernombudet har aldri fått beskjed om å holde seg unna, vi har tvert imot bedt hovedverneombudet om å gå i dialog med enhetsleder, sier Torgeir Sætre.

Mandag skal partene møtes til oppvaskmøte i kommunehuset. Da skal de alvorlige anklagene opp på bordet.

– Det vi som fagforeninger har reagert på er at vernetjenesten er blitt instruert av den kommunale ledelsen. Etter våre meninger bryter man da arbeidsmiljøloven, sier Wilthil.