Hopp til innhold

18-åring savnet etter trafikkulykke

18-åringen har vært borte siden han kjørte en bil i grøften på Sotra, vest for Bergen. Nå trappes en større leteaksjon med mellom 50 og 80 personer opp i håpet om å finne ham.

Leteaksjon ved Ekerhovd etter 18-åring

SØKER LANGS VANNET: Bildet viser redningsbåten Kristian G. Jebsen, som søker langs land ved Ekerhovd på Sotra.

Foto: 03030-tipser

SISTE: Politiet har hatt leteaksjon etter mannen i hele natt, og har hatt hundesøk mellom Li og Bjorøyna. Letingen trappes opp i morgentimene.

Ingen har hørt fra den 18 år gamle mannen etter utforkjøringen på Sotra torsdag ettermiddag. Leteaksjonen etter ham ble satt i gang torsdag kveld, og trappes opp i morgentimene fredag.

– Nå har vi byttet mannskap og samlet sammen en del folk, og vil starte søk på land vest for det området han sist ble sett. Vi har bistand fra Røde Kors og Norske redningshunder, sier operasjonsleder Lars Geitle i Hordaland politidistrikt.

Politiet frykter det har skjedd 18-åringen noe etter trafikkulykken på Ekerhovdvegen, øst på Sotra, tidlig torsdag morgen. To biler hadde kjørt av veien på samme sted, men sjåførene var ikke å finne.

Den ene, en 17-åring ble funnet senere på dagen, men verken familie eller politi har fått kontakt med 18-åringen, som skal ha kjørt den andre bilen.

Over 50 i søket

Derfor ble det torsdag kveld satt i gang en større leteaksjon langs sjøen ved Ekerhovdvegen i kveld.

Over 40 personer fra Røde Kors og Norske Redningshunder ble kalt ut, i tillegg til 10–15 politifolk og en redningsskøyte. Totalt var over 50 mann til enhver tid med i søket.

Sent torsdag kveld ble også Sivilforsvaret koblet inn i letingen, og bistod med 20 personer natt til fredag.

– Vi purrer ut ekstra mannskaper for å avløse dem som går ute nå. Fra midnatt vil politibåten komme inn og erstatte redningsskøyten, så det er relativt store ressurser i verk, sa Rebnord torsdag kveld.

Håper han har gått i skjul

Søket pågikk torsdag for det meste langs land ved Ekerhovdvegen, men er blitt utvidet til sjøområdet mellom Bjorøy og Sotra. Det søkes også i garasjer, uthus og naust i området.

Politiet har ikke noe spor etter hvor 18-åringen har blitt av etter ulykken. De håper han bare har gått i skjul fordi han ikke vil finnes, og er i trygg behold.

– Men hvis ikke vi skulle være så heldige å få kontakt med ham, må vi holde alle muligheter åpne og sjekke. Det er mange steder det er bratt og ulendt langs veien. Han kan ha løpt fra stedet og det kan ha skjedd ham noe på veien, sa Rebnord torsdag.