Hopp til innhold

15-åring tatt ut på Branns A-lag

Talentet Halldor Stenevik (15) er med i Branns tropp som møter Hødd i serieavslutningen på Stadion søndag.

15 år gamle Halldor Stenevik klar for Branns A-lag

UNG BRANNSPILLER: 15 år gamle Halldor Stenevik er hentet opp fra Branns 3. divisjonslag, og får være med i A-lagstroppen som spiller mot Hødd på søndag.

Foto: Bernt-Erik Haaland, Sportsklubben Brann

Sportssjef Rune Soltvedt bekrefter overfor NRK at midtbanespiller Halldor Stenevik er med i A-stallen når sesongens siste 1. divisjonskamp skal spilles.

– Ja, det skal han, sier Soltvedt.

Midtbanespilleren er født 2. februar 2000.

Brann har mål om å bikke 15.000 tilskuere på søndag. Torsdag ettermiddag var det forhåndssolgt 12.000, ifølge Brann.no

Satset tidlig

Stenevik kommer opprinnelig fra Bekkjarvik på Austevoll i Hordaland, men begynte allerede som 13-åring å pendle til Bergen tre-fire ganger i uken for å trene med FK Fyllingsdalen.

Stenevik ble nominert på Branns B-liste da overgangsvinduet stengte i midten av august. Stenevik spilte for Brann i Youth League mot Anderlecht 30. september, en kamp som endte 1–1.

Brakk armen

Brann er allerede opprykksklare, og det er både fra klubben og supportergruppen Bataljonen sin side lagt opp til en markering etter kampen. Så fest blir det, uansett om 15-åringen kommer innpå eller ikke.

Halldor Stenevik brakk armen under kampen mellom Brann 2 og Bjarg i september. Dermed røk juniorlandslagsdebuten, ettersom Stenevik nettopp var tatt ut på G15-landslaget.