Hopp til innhold

116 skoler og barnehager rammes av sykkel-VM

Veiene vil være stengte rundt sykkeltraseen under VM i Bergen. Det vil ramme tusenvis av barn i byen. Sikkerheten skjerpes rundt barnehagene, sier barnehagebestyrer.

Et helt nytt kart (se nederst) viser hvordan skoler og barnehager i Bergen vil bli rammet av sykkel-VM i september.

I kartet øverst kan man klikke seg inn og se hvordan vært enkelt område blir berørt.

Hele 79 barnehager og 37 skoler er innenfor områdene rundt sykkeltraseen, og blir enten helt eller delvis avstengt i perioden.

De 79 barnehagene har vært invitert til analysemøter hos kommunen tidligere i år, for å planlegge hvordan de gjennomfører driften av barnehagene på best mulig måte i perioden.

– Vi har kartlagt risiko og ting vi må passe på. Det handler om at folk skal komme seg tidsnok på jobb, varelevering og sikkerhet for ungene. Sikkerheten må skjerpes enda mer når det kommer så mange mennesker nærme barnehagen, sier Grethe Haugland, daglig leder i Årstad brannstasjon barnehage.

NM SYKKEL 2012 - GATERITT BERGEN

RITT: Sykkel-NM i Bergen i 2012. Sykkel-VM blir lang større.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Mindre unger skal mindre på tur

Hennes barnehage er inni det oransje området, som betyr at området vil bli vesentlig påvirket, og bilkjøring er frarådet.

– Veiene kommer til å bli stengt inn til barnehagen, men vi tror at det kommer til å gå helt fint for både barn, foreldre og ansatte. De fleste foreldrene og ansatte går eller sykler for å komme seg til barnehagen, og andre har fått god informasjon, sier Haugland.

– Er det helt uproblematisk?

– Det vet vi ikke helt, men vi regner med at det ikke kommer til å by på problemer med de forholdsreglene som vi har tatt. De minste ungene skal ikke så mye på tur i den perioden, men de har et flott uteareal å være på i barnehagen. De største ungene skal få være med på det som skjer rundt omkring, sier hun.

NM SYKKEL 2012 - GATERITT BERGEN

TRAFIKKSTOPP: Store deler av Bergen sentrum blir rammet når gatene blir stengt av.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Noen gater stenges hele døgnet

I de røde sonene vil veiene være helt avstengt når løypetraseen er stengt. Når det er stengt vises i kartet øverst i artikkelen.

Noen gater vil være stengt hele døgnet i perioden sykkel-VM pågår. Disse er Christies gate, Småstrandgaten, Torgallmenningen og Ole Bullsplass (med sidegater), Torget, Bryggen og Lars Hilles gate mellom Strømgaten og Christies gate.

I gule soner er bilkjøring ikke anbefalt, og områdene vil ikke være tilgjengelig som normalt.

Stengte veier

BERØRT: Barnehager og skoler er merket med dotter i bildet.

Foto: Bergen kommune

Se større bilde av kartet: Skoler og barnehager innenfor områder som er berørt av Sykkel-VM 2017 (.jpg-fil)