100.000 personnumre på avveie

3. og 4. august i år ble teleoperatøren Combitel utsatt for misbruk på nettportalen Gobergen.no.

Pc og øyne
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Ifølge et brev til Datatilsynet ble misbruket gjennomført i forbindelse med bestilling og kredittsjekk gjennom nettportalen.

Tidligere i august ble også Tele2 utsatt for et angrep.

Nå har det samme skjedd med Combitel som bruker Gobergen.no. Til tross for alvorligheten rundt saken, har ikke selskapet gitt beskjed til kundene som er rammet.

100.000 personnumre på avveie

Ifølge et brev til Datatilsynet bestod angrepet av 103.000 søk på fødselsnummer, som ga 63.000 treff med navn og adresser, skriver Computerworld.

- Sammen med angrepet på Tele 2 betyr dette at så mange som 100.000 fødselsnummer, navn og adresser nå kan være på avveie, sier avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynet til Computerworld.

Har ikke varslet kundene

Combitel har ikke varslet kundene om tyveriet av personopplysninger, noe Datatilsynet mener er for dårlig.

Selskapet sporet misbruket til en server plassert i Halden. Denne serveren er blitt beslaglagt av politiet.

Ønsker ikke kommentere

- På grunn av ferieavvikling var det ikke mulig for oss å behandle saken, og vi ba om utsettelse på tidsfristen for å svare Datatilsynet, sier administrerende direktør Olav Balandin i Combitel.

Combitel-direktøren tar selvkritikk i saken, men mener det burde vært bedre varsling for bedrifter for denne typen angrep.

Ifølge Combitel og Tele 2 etterforskes sakene av politiet. KRIPOS’ datakrimavdeling ønsker ikke å kommentere forholdene, men sier at Tele 2-saken er ”under behandling”, skriver Computerworld.

LES OGSÅ: Ble frastjålet identitet