Sandstø: - Tror jeg blir Brann-trener

Arne Sandstø med uvanlig direkte jobbsøknad.

Video Sandstø tror han blir Brann-trener

Den tidligere Start- og Odd Grenland-treneren har i år ledet bergenske Løv-Ham til øvre halvdel av 1. divisjon. Laget fra Fyllingsdalen ligger i øyeblikket på kvalifiseringplass til eliteserien.

Rune Skarsfjord etter tap for Vålerenga

KONTRAKT UT NESTE ÅR: Rune Skarsfjord ble hovedtrener da Steinar Nilsen forsvant.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

LES OGSÅ: - Hadde vært fantastisk med kvalik

Har elite-klausul

Men Arne Sandstø har aldri lagt skjul på at han er en trener med ambisjoner. Blant annet er det velkjent at bergenseren har en klausul i kontrakten sin som sier han kan forlate klubben dersom det kommer et tilbud fra en eliteserieklubb.

Selv legger han ikke skjul på hva han tror fremtiden bringer.

- En dag tror jeg faktisk at jeg blir Brann-trener. Men når det blir, er veldig usikkert, sier Sandstø til NRK.no.

LES OGSÅ: – Brannstyret må få fred og ro

- Trenger ærlige folk

Han mener Brann har gjort mange dårlige valg og sier klubben må gjennom en grundig selvransakelse for å komme seg opp av den sportslige hengemyren rødtrøyene har subbet rundt i denne sesongen.

- Brann trenger folk som er dønn ærlige og som er klare på hvordan ting skal være. da spiller det ikke så stor rolle hvilke spillere man har. Da kommer man et stykke på veien, mener Sandstø.

Løv-Ham-trener Arne Sandstø

KLAUSUL: Arne Sandstø kan forlate Løv-Ham dersom det dukker opp tilbud fra en eliteserieklubb.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

NRK Hordalands fotballekspert, Magnus Johansson, er tidligere Brann-spiller og trener i Løv-Ham. Han mener utspillet slett ikke er dumt.

Magnus Johansson

- GOD KANDIDAT: Magnus Johansson mener Sandstø og Skarsfjord ville vært et bra team.

Foto: NRK

- Arne og Rune et godt team

- Friskt av Sandstø, og jeg mener også at han er en veldig god kandidat. Han har lyktes med et underdoglag som Løv-Ham, og jeg håper han vil være aktuell for den ledige jobben, sier Johansson.

Branns hovedtrener, Rune Skarsfjord, ble hentet til klubben som assistent for Steinar Nilsen foran 2009-sesongen. Da Nilsen forsvant i sommer, ble Skarsfjord forfremmet ut sesongen. Kontakten hans går ut etter neste sesong.

- Rune har en kontrakt som tilsier at han er assistenttrener ut 2011. Jeg tror han og Arne hadde fungert veldig godt sammen, sier Johansson.