Hopp til innhold

Anbefaler vaselin og nylonstrømper

SE VIDEO: Skal du gå 7-fjellsturen? Sjekk tipsene til turlagssjefen.

Video Slik kler du deg til 7-fjellstur

Arne Kristian Teigland

HAR SETT MYE RART: Arne Kristian Teigland i Bergen Turlag.

Foto: Bergen Turlag

For 57. gang arrangeres 7-fjellsturen i Bergen kommende søndag. I fjor ble turgåerne velsignet med strålende sommervær. Fullt så heldige er de neppe i år. 8000 mennesker risikerer å bli kliss våte. Værvarselet for Bergen viser nemlig regn og høsttemperaturer hele dagen.

- Det blir veldig dårlig vær, dessverre. Det blir sammenhengende regn, kaldt og mye vind, sier meteorolog Anna Reistad ved Vervarslinga på Vestlandet.

Lurer du på hvordan du bør kle deg? Se videoen over. Helene Ødvin, daglig leder i Bergen Turlag, forklarer alt fra innerst til ytterst. Du får også gode tips til hva du bør pakke med deg.

- Kle deg som om det er oktober

- Arrangøren ber deltakerne om å glemme at det er slutten av mai når de skal kle på seg søndag morgen.

- Folk må kle seg som om de skulle på en fjelltur i oktober. Ellers kan man risikere å bli nedkjølt av regn og kulde, sier Arne-Kristian Teigland, som er aktivitetsansvarlig i Bergen Turlag.

- En fjelltur i mai kan fortone seg som alt fra den varmeste sommerdag til en iskald høstdag. Det er litt av utfordringen, sier han.

LES OGSÅ: Rekord i fjor Nydelig vær for åtte tusen

- Gikk hele turen i crocs

Crocs

IKKE ANBEFALT: Men en deltaker fullførte hele turen iført slike.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Oppfordringen om å kle seg godt kommer blant annet etter å ha sett troppe opp til 7-fjellsturen i alle slags typer fottøy, nesten uavhengig av vær.

- For to år siden hadde vi en kar som gikk i crocs. Han gjennomførte faktisk hele turen. Vi har også sett sandaler og finsko, sier Teigland.

Men folk er også kreative i klesveien.

- I fjor stilte tre kompiser i dress. De fikk veldig mye oppmerksomhet, og antrekket gjorde seg nok bra på bilder. Men det er ikke spesielt praktisk, sier Teigland.

Trodde du forresten det bare er i Bergen man arrangerer syvfjellstur?

Langt i fra. Denne helgen skjer det også i Trondheim, Sandefjord og Stavanger, og neste helg er det Bodø sin tur.

3,5 mil og 2400 meters stigning

7-fjellsturen 2007

POPULÆRT: Totalt åtte tusen har meldt seg på de to turene.

Foto: MMS:Siri Løken / NRK

Årets tur er den 57. i rekken siden starten i 1948, da med 206 deltakere. Turen, som er det største enkeltarrangementet i regi av Den Norske Turistforening, er på ca. 35 kilometer, med en total oppstigning på 2400 meter.

Turen går over følgende fjell:

Hva skal du ha på deg?

Del dine 7-fjellstips her.