- Ryddig avskjed styrker jakten

Branns sportslige ledelse er overbevist om denne ukes hendelser vil virke forlokkende på en rekke solide trenernavn.

Roald Bruun-Hanssen og Bjørn Dahl

TRYGG PÅ SEG SELV: Roald Bruun-Hanssen er meget fornøyd med måten Brann kvittet seg med Mjelde på. Til høyre daglig leder Bjørn Dahl.

Tirsdag ga Mons Ivar Mjelde beskjed om at han ikke vil fortsette i Brann. Offisielt tok Mjelde selv avgjørelsen, men 40-åringen får med seg en sluttpakke på halvannen million kroner som levner liten tvil om at Brann-ledelsen har luftet sine meninger overfor treneren. Avgjørelsen skal ha vært tatt etter at spillerutvalget tilkjennega sviktende tillit til treneren og et uttalt ønske om ny hovedtrener i klubben foran 2009-sesongen.

Nå skal sportslig leder Roald Bruun-Hanssen ut på trenerjakt. Navn som Steinar Nilsen, Nils Johan Semb, Knut Tørum og Hans Backe har alle vært nevnt, men så langt har ikke Brann sagt noe om hvem som er i kikkerten.

- Ryddig avslutning med Mons

Derimot sier Bruun-Hanssen at Brann ser lyst på mulighetene til å sikre seg en ny topptrener, ikke minst etter den siste ukes hendelser.

Branns trenerduo, Harald Aabrekk og Mons Ivar Mjelde (t.h.) med en rolig Owe Rössler i bakgrunnen.

BEGGE BORTE: Harald Aabrekk går tilbake til jobben som talentspeider, mens Mjelde skal lede Brann ut sesongen.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

- Når vi nå går på jakt etter ny trener, er utgangspunktet vårt godt. Etter min oppfatning har vi hatt en ryddig avslutning av Mons Ivars situasjon. Vi har en skuffende sesong bak oss, men vi har gode forutsetninger i form av en veldrevet klubb, gode rammebetingelser og gode forutsetninger, sier Bruun-Hanssen til nrkhordaland.no.

Han mener også at dagens spillerstall er sterkt, og noe som bør være forlokkende på en ny trener.

- En styrke for klubben

Sportssjefen sier også at det overfor trenerkandidatene også vil være et pluss at Brann har vist Mjelde kontinuerlig tillit siden høsten 2002.

- I mine øyne er det en styrke for klubben, sier Bruun-Hanssen.

LES OGSÅ: - På høg tid at Mjelde gjekk

Så spørs det hvor mange som er like imponert som Branns sportslige leder. I går gikk trenerlegenden Egil Olsen ut i Dagbladet og kritiserte klubben i kraftige ordelag etter at Mons Ivar Mjelde ble nødt til å trekke seg bare tre serierunder før slutt i en sesong hvor klubben verken kan rykke ned eller ta medaljer.

- Har skutt seg selv i foten

- Jeg ser ikke poenget i at han skal slutte. Ledelsen har skutt seg selv i foten. Det at de sparket hjelpetreneren mot hovedtrenerens vilje forteller alt om ledelsen. Det har jeg aldri hørt før og det er det dummeste jeg har hørt. Den gang burde styret gått av, sa Egil Olsen til Dagbladet, samtidig som han ønsket klubben riktig god bedring.

LES MER: Sterke reaksjoner på Mjelde-exit