Hopp til innhold

- Ikke alvorlig nok til forvaring

Den overgrepstiltalte John Martin Vies advokat mener at overgrepene tiltalen omfatter ikke er alvorlig nok til å idømme Vie forvaring.

Bergen tingrett
Foto: Anette Berentsen / NRK

Det kom frem under forsvarer Erik Johan Mjells prosedyre i Bergen tingrett tirsdag.

- Andre saker mer alvorlig

Mjell viste til en rekke andre saker der de domfelte har fått forvaring som en del av straffen.

- Dette er langt mer alvorlige saker enn de som er omtalt i tiltalen mot min klient. Vi kan ikke karakterisere disse tilfellene som voldtekt, mente Mjell.

Forsvareren til den overgrepstiltalte eks-politimannen Johan Martin Vie mener at hans klient ikke kan dømmes for menneskehandel.
Det kom frem under forsvarer Erik Johan Mjells prosedyre i Bergen tingrett i dag. I går la aktor Arild Oma ned påstand om ti års forvaring med en minstetid på seks år for Vie.

LES OGSÅ: Krever ti års forvaring

- Ikke tilstrekkelig bevis

Punktet om menneskehandel ble nevnt som en del av grunnlaget for aktors påstand, uten at den utgjorde et hovedelement i Omas argumentasjon.

I dag sa forsvarer Erik Johan Mjell at politiet i liten grad har ført bevist for denne delen av tiltalen.

LES OGSÅ: - Jeg skammer meg

- Alvorlige overgrep

Aktor mener at alvorlige overgrep mot en rekke gutter under 16 år er de mest graverende punktene på tiltalelisten som er presentert i løpet av rettssaken.

Aktor Oma mener det er ført bevis for at overgrepene har funnet sted. Bildebevis viser at den tiltalte eks-politimannen også har hatt seksuell omgang, sidestilt med samleie, med tre gutter under 14 år.

LES OGSÅ: - Vi gråt, men døren var låst