Hopp til innhold

- Enga skal la motstanderen score

Martin Andresen med mildt sagt pussig taktikk for å gjøre Vålerenga bedre, skal man tro ekspertkommentator.

Martin Andresen

HAR PLANEN KLAR: Det kan bli mange overraskelser for VIF-fansen i sesongoppkjøringen. Martin Andresen vil nemlig tenke nytt. Veldig nytt!

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Den nye spillende manageren, som frem til i fjor høst var kaptein for seriemester Brann, bryr seg nemlig ikke så veldig hardt om resultatet i treningskampene mot blant andre Nybergsund, Stabæk og Lyn i sesongoppkjøringen.

- Martin Andresen har sagt at han ikke legger så mye vekt på resultatene. Vi skal spille inn et lag, formasjoner og se på de enkelte spillerne. Vinterresultatene betyr lite om vi ikke presterer fra 30. mars. Derfør ønsker vi å prøve noe nytt foran denne sesongen, sier sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til klubbens hjemmeside, vif.no.

- Skal lære å komme tilbake

Bli derfor ikke overrasket om Vålerenga mer eller mindre lar motstanderen få fri bane til nettmaskene tidlig i flere treningskamper. Ifølge Dagbladets ekspertkommentator Morten Pedersen er dette en av måtene Martin Andresen har tenkt å gjøre laget bedre på.

- Så vidt jeg vet skal Vålerenga bruke deler av vinteren på å øve seg på å ligge under i fotballkamper. Det betyr at laget i enkelte treningskamper skal slippe inn tidlige mål for så å lære seg å komme tilbake, skriver Pedersen i Dagbladet i dag.

På hoggestabben

19. desember viste Andersen frem sitt åtte mann store trenerteam for pressen, og Pedersen mener 30-åringen risikerer å bli fotball-Norges store vits dersom han ikke lykkes allerede i sitt første år i sjefsstolen.

- Fjorårets fleip må ha umiddelbar suksess for ikke å bli årets store vits. Alt Vålerenga gjør i 2008 vil bli vurdert med lupe, skriver Pedersen.