Wenche (53) er bodybuilder

Wenche Berger var overvektig, så bestemte hun seg for å bli bodybuilder.

Wenche er bodybuilder

REISE: Wenche gikk ned 25 kilo på 11 måneder. Hør og se hvordan her.

Muskler spennes under huden som smurt inn i olje og brunkrem. Tobarnsmoren Wenche Berger (53) fra Larvik flekser resultatene av steinhard trening iført en minimal paljettbikini.

Første gang hun prøvde seg i en bodybuilder-konkurranse var for ett år siden. Det ga mersmak.

Muskler har alltid fascinert meg. Jeg hadde trent litt styrketrening før og visste jeg kunne bli hekta på det.

Når hun ikke viser muskler jobber Berger som personlig trener på Roars gym i Larvik, der hun er medeier. Her driver hun også et neglestudio og designer poserings-bikinier gjennom sitt eget firma Fitnessfashion by Wenche.

Var overvektig

I flere år slet Wenche med overvekt. Så begynte hun å ta trening og kosthold mer seriøst og i dag er det ramme alvor. Etter å ha rast ned i vekt fikk Wenche hjelp til å bygge muskler og i dag deltar hun i ulike mesterskap, blant annet Ms & Mr Universe i Tyskland i november.

wenche berger før

FØR: Tidligere var Wenche overvektig og veide over 100 kilo.

Foto: Privat

– Jeg begynte å slanke meg og trene og fikk blod på tann. Jeg kom til Roars Gym sommeren 2011 og ting begynte å skje. Det gikk 11 måneder og jeg gikk ned 25 kilo og Roar sa jeg burde konkurrere.

– Jeg følte det var noe som angikk andre, ikke meg. Men interessen vokste og jeg greide å ta tak i det og jeg konkurrerte første gang i fjor sommer.

Hjemme i leiligheten lager 53-åringen en proteinshake. Under opplading til konkurranser skal kroppen tilbake i superform og måltidene er planlagt ned til hver minste kalori.

wenche berger

TRENER HARDT: Beinhard trening skal til før 53-åringen kan hevde seg i internasjonale mesterskap.

Foto: Lina Hekkli / NRK

– Det gjelder å ligge i forkant å sørge for å ha med seg mat ferdig tilberedt hele tiden. Da går man ikke på noen smeller som is og sjokolade. Vi presser oss til den ytterste grensen. Trener ekstremt hardt og det skal gjøre vondt.

Blir ikke kjent igjen

Den kroppslige forvandlingen skjedde raskt og i dag er det ikke alle som kjenner henne igjen.

– Det er mange som ikke kjenner meg igjen. Jeg har smilt og hilst til mange som kikker rart på meg, forteller Wenche.