Vraket KrF-topp er trygg

Vinnerne av nominasjonen i Tønsberg KrF klarer ikke å bli kvitt den profilerte bystyrepolitikeren Anne-May Hogsnes.

På det lukkede nominasjonsmøtet i forrige uke truet listetopp Øyvind Oppegård med å trekke seg dersom Anne-May Hogsnes ble re-nominert. Han argumenterte med samarbeidsproblemer, og fikk viljen sin.

Kan ikke ekskluderes

Men når han nå lufter tanken om å ekskludere henne fra partiet, taper han på alle punkter. - Kristelig folkeparti har ingen eksklusjonsparagraf, sier fylkesleder Kåre Solberg, og legger til: - Anne-May Hogsnes er nominert på sjetteplass på fylkestingslista til høsten. Den plassen kan ingen ta fra henne.

- Hun kan heller ikke nektes å møte som uavhengig representant i bystyret. Det sier fungerende generalsekretær Knut Are Hole i KrF. - Det er personen Anne-May Hogsnes som er valgt til bystyret. Hun er fortsatt medlem i Kristelig folkeparti, og vi respekterer den beslutningen hun har tatt, sier Hole.

- Uavhengig KrF-er

Da Hogsnes røk ut av bystyrelista til neste valg sa hun: - Hvis Oppegård ikke kan samarbeide med meg, er det ingen grunn til at jeg skal fortsette i hans bystyregruppe. Dermed erklærte seg uavhengig resten av periode. - Men jeg er en KrF-er, og jeg står fortsatt på partiets program, sa hun.

Hastemøte i partilaget

Det var dette som fikk gruppeleder og listetopp Øyvind Oppegård til å lufte tanken om eksklusjon av Anne-May Hogsnes. Mandag formiddag hadde lederen for Tønsberg KrF, Anne Lise Skarstad, ingen planer om å innkalle til ekstraordinært styremøte for å drøfte den pinlige situasjonen partiet er kommet opp i foran valget. To timer senere hadde hun innkalt til hastemøte samme kveld.