– Mistanken er vesentlig svekket

Mannen er i midlertid fortsatt siktet for overfallsvoldtekt.

Undergang Nøtterøy

Voldtekten skal ha skjedd ved denne undergangen, like i nærheten av Grindløkken skole på Nøtterøy. Undergangen går under Kirkeveien.

Foto: Stine Hansen Bakkebø

Like etter klokken 12.00 onsdag opplyser politiet i Vestfold at personen er løslatt.

– Mannen som er siktet for overfallsvoldtekten på Teie er nå løslatt. Etter at politiet har foretatt en rekke etterforskningsskritt i saken, er mistankegrunnlaget mot siktede vesentlig svekket, sier politiadvokat Lise Dalhaug.

– Hvorfor er mistanken svekket?

– Etter at han ble pågrepet så har vi innhentet en rekke bevis i saken, blant annet elektroniske spor og når vi sammenholder den informasjonen vi har fått sammen med sakens øvrige informasjon, så mener vi at mistankegrunnlaget mot han er vesentlig svekket. Jeg kan dessverre ikke gå i detaljer, men det er en totalvurdering av den informasjonen vi sitter på som gjør at vi har kommet til den konklusjonen.

Mannen som er i slutten av tenårene, er imidlertid fortsatt siktet i saken.

– Det er blant annet fordi vi avventer svar på biologiske spor, sier Dalhaug.

Les også:

Ønsker fortsatt tips

Tenåringen har sittet i politiarresten siden mandag. Han er siktet for seksuell omgang med den eldre kvinnen, men ikke samleie.

Tirsdag meldte NRK.no at mannen ikke erkjenner straffskyld.

Politiet etterforsker saken videre, og ønsker fortsatt kontakt med personer som kan ha sett noe eller som har informasjon om saken.

– Vi ønsker kontakt med personer som har observert en eldre dame ikledd mørk kåpe og stokk og/eller en mann ikledd hettegenser/jakke og joggebukse i området rundt undergangen ved Grindløkken lørdag mellom klokken 11.10 og 11.40, skriver Vestfold-politiet i en pressemelding onsdag.

De ber også alle som tok buss nummer 02 (Tjøme-bussen) klokken 11.05 fra Tønsberg rutebilstasjon lørdag 15. november, ta kontakt.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med mannens forsvarer onsdag.

Les også: