Hopp til innhold

Voldtektsforsøk opp i retten igjen

Rettssaken mot to gutter som ble dømt for voldtektsforsøk og filming av ei jevnaldrende jente, starter i Agder lagmannsrett i dag. Jonny Sveen som forsvarer den ene gutten, sier hans klient må frifinnes.

Tinghuset i Tønsberg

Saken skal opp i Agder lagmannsrett i Tønsberg.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

Et nachspiel der ungdommer drakk alkohol, overnattet og hadde sex har fått rettslige etterspill. Ifølge Tønsberg tingrett ble ei jente på festen, som sov og var beruset, utsatt for voldtektsforsøk av to gutter som da var 16 år gamle. Ifølge tingretten ble denne hendelsen filmet.

Tønsberg tingrett dømte guttene til 45 dagers fengsel, 420 timers samfunnsstraff og til å betale jenta 140 000 kroner i erstatning. Men de anket skyldspørsmålet og dommen.

Ber om frifinnelse

Nå skal saken opp for retten på nytt.

– Han ønsker å få prøvet saken på nytt, fordi han mener han ikke er skyldig i noe straffbart, sier den ene tiltaltes forsvarer Jonny Sveen.

Sveen sier han kommer til å innstille på at hans klient blir frifunnet i Agder lagmannsrett.

Tingretten mener guttene filmet jenta i flere situasjoner da hun var naken, til tross for at hun ba dem om å la være. Også andre ungdommer ble filmet. Filmklippene av jenta ble dagen etter redigert av en av de tiltalte og sendt til to andre ungdommer. Etter hendelsen klarte ikke jenta å fullføre skoleåret og hun flyttet til en annen kant av landet.

Den andre guttens forsvarer, Arild Almklov, og jentas bistandsadvokat, Rita Helene Krøgenes Aase, ønsker ikke å bli intervjuet av NRK i forkant av rettssaken. Men Krøgenes Aase sier det alltid er en belastning for fornærmede å møte en runde til i retten i slike saker. Agder lagmannsrett har satt av fire dager til denne saken.

Les også: – Viktig med åpne dører i voldtektssaker

To tiltalt for voldtektsforsøk