Hopp til innhold

Se så like de er!

SKIEN (NRK) : Villsauen Henrik er også fra Skien, men det er ikke det eneste likhetstrekket han har med den verdensberømte forfatteren Henrik Ibsen.

Fotomontasje av villsauen Henrik og Henrik Ibsen

SKILT VED FØDSELEN: Villsauen Henrik (t.v) er ganske så lik den berømte forfatteren Henrik Ibsen fra Skien.

Foto: Privat

Det lille lammet Henrik ble nylig født kun et par olympiske steinkast fra Henrik Ibsens fødested Venstøp i Skien.

Familien på gården Kleven så med en gang at lammet skilte seg bektraktelig ut.

– Vi synes han ligner veldig på Henrik Ibsen. Vi fikk tatt et bilde av han, og sammenlignet det med bildet av Ibsen. Han ser jo prikk lik ut, mangler egentlig bare brillene. Det er veldig rart, for det er ikke mange lam som får en sånn manke, ler eier Jon Inge Kleven.

Holder seg for seg selv

Og likhetene med Ibsen slutter ikke der.

Privat bygde forfatteren en beskyttende mur om seg og sitt, og få mennesker utenom hans kone og sønnen Sigurd kom til å stå ham virkelig nær.

– Han skiller seg litt ut i flokken også. Han holder seg litt for seg selv, er ikke alltid sammen med moren sin og ser ut som en liten filosof også - som Ibsen var, sier Kleven.

Lille Iver og villsauen Henrik

Lille Henrik har blitt hele familiens kjæledegge. Iver på 3,5 år er svært begeistret for krabaten med skjegget.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

Mange likheter

De ansatte ved Senter for Ibsen-studier ved Universitetet i Oslo har sett bildene av forfatteren fra Skien og den lille villsauen, og de er skjønt enige om at det er mange likhetstrekk.

Vi spår en lys fremtid for lille Henrik, men husk at det tok mange år før «vår» Henrik slo igjennom. Kanskje burde det vært spandert en liten tur til Italia på villsauen, sier fungerende senterleder og professor i nordisk litteratur ved Senter for Ibsen-studier, Ellen Rees med smil om munnen.

– Synes du og kollegene dine at han virkelig ligner på Ibsen?

– Vi er alle sammen enige i at han ligner på «vår» Henrik, men synes lille Henrik kunne vært litt flinkere til å stelle skjegget, ler Rees.