Vil informere om flyktninger

Om kort tid kommer det 190 asylsøkere til Horten. I kveld inviterer kommunen til informasjonsmøte.

Horten næringspark hotell

Omkring 190 asylsøkere kommer hit til Horten næringspark hotell en av de nærmeste dagene.

Foto: NRK

Flyktningstrømmen til Europa gjør at det er behov for ekstraordinære tiltak for å møte asylsøkernes humanitære behov og sikre rask bosetting.

I Horten venter man i løpet av få dager cirka 190 asylsøkere som skal flytte inn i Horten næringspark hotell. Det vil kommunen at innbyggerne skal få informasjon om, og i kveld inviteres det til åpent møte om saken, sier rådmann Ragnar Sundklakk.

– Vi ønsker å informere innbyggerne så godt som mulig om hva som skjer og hva vi kan bidra til for at asylsøkerne skal få et best mulig opphold i Horten.

Får relasjoner

Det er UDI og hotellet som skal sørge for mat og tak over hodet for flyktningene, men Sundklakk sier at både kommunen og innbyggerne vil få oppgaver og relasjoner til flyktningene.

– Og det tror jeg det er viktig å møte på en så åpen og god måte som mulig.

– Viktig med sysselsetting

Kommunen har hatt et møte med frivillige organisasjoner om saken. I kveld håper Sundklakk at det kommer mange innbyggere som er interessert, enten om de lurer på noe eller om de mener de har noe å bidra med.

– Asylsøkerne kommer til å oppholde seg i Horten fra 2 til 10 dager, men jeg forventer at dette kan bli noe lenger. Da blir det viktig å forsøke å bidra til sysselsetting. Kommunen har arealer og aktiviteter som vi må ta i bruk på en konstruktiv måte. Det er også viktig rett og slett å møte flyktningene, – se dem og kommunisere med dem.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Vigdis Hella

Siste nytt fra Vestfold og Telemark

Siste nytt fra Vestfold og Telemark