– En av få kamper jeg håper Odd taper

Igor Aase fra Nordagutu er juniortrener og ansvarlig for analyse i Vålerenga. Han innrømmer at det blir litt rart å håpe på Odd-tap på søndag.

Igor Aase

Igor Aase mener at Vålerenga har god kontroll på Odd, og har selv jobben med å analysere motstanderne til oslolaget.

Foto: Thomas Brekke Sæteren / NFF

Til søndag er det duket for storkamp på Odd stadion.

Odd kan vinne resten

Odd tar imot Vålerenga, og det er en telemarking som skal prøve så godt han kan å stikke kjepper i hjulene for skienslaget, nemlig Igor Aase fra Nordagutu.

– Jeg har vært på mange Odd-kamper gjennom årene, og håper Odd gjør det bra, sier Aase. Før han legger til:

– Men akkurat til helgen så blir det litt tungt å håpe på Odd-seier. Vi trenger poengene, så kan Odd gjerne vinne resten for min del.

Har kontroll

Som analysesjef i Vålerenga er han kjent med måten Odd spiller på, og har forberedt seg på hvordan Odd kommer og hva Odd kommer med. Så gjenstår det å se om det er nok.

Eliteserien i fotball 2016.

Odd-juvelen Rafik Zekhnini senket Vålerenga på Ullevaal i juli i år.

Foto: S¯rb¯, Krister, Sørbø, Krister / NTB scanpix

– Vi har relativt godt tak på Odd. Det var en jevn kamp i Oslo, men som bikket feil vei for vår del (0-1 til Odd). I fjor vant vi i Skien (1-2 til VIF). Vi har sett på de to kampene, og har kontroll, sier Aase.

Mens Odd ligger på 2. plass i serien, ligger Vålerenga på 10. plass – 13 poeng bak. Men etter sommeren, da det ble kjent at telemarkingen Ronny Deila skal bli klubbens trener neste år, har ballen rullet mer VIFs vei.

Nytt Odd i Oslo

Deila

Ronny Deila blir VIFs hovedtrener neste år.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Fotball er så enkelt at det som har skjedd i klubben, frigjør en del energi hos noen, og det har gjort det lettere ute på banen også, forklarer Aase.

Han forteller at Deila i det daglige ikke involverer seg kraftig, men er med sammen med trenerne og kommer med sine meninger og bidrar blant annet med en positivitet som smitter alle som allerede var i klubben.

Men med analysesjef, hovedtrener og to tidligere Odd-spillere i Vålerenga (Magnus Lekven og Henrik Kjelsrud Johansen), er det verdt å spørre om de forsøker å bygge et nytt Odd i Oslo.

– Hehe. Man kan lære mye av Odd, blant annet kontinuitet på trener- og ledersiden. Der har Odd vært forbilledlige de siste årene.

Hjem til Telemark?

Det er også et spørsmål om ikke den unge og fremadstormende fotballhjernen fra Telemark burde komme «hjem» og sikre pokaler og medaljer til Odd.

– Det er ikke opp til meg å bestemme. Jeg står på, og har ambisjoner på egne vegne, sier han.

– Så får vi se om det blir i Vålerenga eller Odd på sikt. Som telemarking er det spennende å kunne jobbe i Odd i fremtiden, sier Aase.

Laster innhold, vennligst vent..