Vestfold-mann pågrepet i Dark Room-saken

Politiet ransaket mannens bolig tidlig onsdag morgen.

Døren til Operasjon Dark room

Politiet i Bergen opprettet sak på Vestfold-mannen og oversendte informasjon til politiet i Vestfold, som gikk til pågripelse.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

En mann i 20-årene fra Vestfold ble onsdag morgen pågrepet av politiet i forbindelse med en utspringssak fra overgrepsavsløringene politiet i Bergen har gjort i forbindelse med «Operasjon Dark Room».

Politiet ransaket mannens bolig, og tok beslag i diverse elektronisk utstyr som skal gjennomgås i løpet av dagen. Mannen blir også avhørt i løpet av onsdag, opplyser politiet i Vestfold til NRK.

Vest politidistrikt sendte tirsdag ut en pressemelding der det ble opplyst at totalt 84 personer er avslørt for overgrep, chat eller bildedeling på «det mørke nettet».

Beslagla telefon og pc

Bakgrunnen for pågripelsen i Vestfold var bevisforspillelsesfare i saken som er opprettet i Bergen, og som er sendt over til politiet i Vestfold, opplyser politioverbetjent Hege Skar ved avsnittet som etterforsker seksuelle forbrytelser i fylket.

– Mannen er siktet for overtredelse av straffelovens §311. Det handler om befatning med fremstilling som seksualiserer barn. Av hensyn til saken og det at vi er så tidlig i etterforskningen, kan vi ikke si noe mer om det, sier hun.

Beslagene som er gjort, er elektronisk utstyr som telefon og pc.

– Er det funnet overgrepsmateriale?

– Vi har ikke begynt gjennomgangen av beslaget ennå, så det er altfor tidlig å si.

Skar sier det også er for tidlig å si om det vil bli bedt om varetektsfengsling av mannen onsdag.

– Nå må vi først få avhørt ham, så må vi gå gjennom det beslaget vi har. Det blir tatt fortløpende vurderinger utover dagen om hva som skjer videre, sier hun til NRK i 10-tiden onsdag.