Her kan det bli kø i påsken

Bastø Fosen forventer at mange benytter seg av fergene i ferien.

Bastø Fosen kan få fergeselskap på Horten havn.

Skal du bruke ferga mellom Horten og Moss i påskeferien kan det lønne seg å møte opp tidlig. Bastø Fosen forventer en økning i antall passasjerer i ferien.

Foto: Scanpix

Med Rygge flyplass på den ene siden og Torp på den andre, samtidig som begge sider har nærhet til Sverige, forventer Bastø Fosen at mange nordmenn vil ta i bruk fergesambandet mellom Horten og Moss i påskeferien.

– Det gjør vi, og det er tradisjon for at det blir slik. Derfor har vi tilpasset rutetabellen. Så på våre hjemmesider er det nå lagt ut påskeruter som viser at vi har tatt høyde for en økt forventning på trafikksiden, sier konstituert administrerende direktør May Kristin Salberg til NRK.no.

Les også:

Har slitt med forsinkelser

Nå er alle fem fergene i full drift i sambandet, men slik har det ikke vært den siste perioden.

Kø Bastø Fosen

Med to ferger på verksted, har det vært køer for å komme med ferga.

Foto: Privat

– Det har nok dessverre vært litt venting, spesielt på torsdager og fredager, for store biler. Årsaken er at vi har hatt verkstedopphold for to av fartøyene. Ikke samtidig, men etterfølgende. Nå er den perioden over og vi har alle våre fartøy i full produksjon igjen, sier Salberg.

– Når var de tilbake i drift?

– Den siste var ferdig på verksted rett før forrige helg, så fra mandag denne uken var alle i full drift.

Les også:

Bedre planlegging

Bastø Fosen, Moss-Horten

Bastø Fosen har i samarbeid med Statens vegvesen funnet ut når det er best at fergene har planlagte opphold på verksted.

Foto: Rainer Prang / NRK

Selskapet jobber aktivt med å unngå forsinkelser på fergesambandet. Et av tiltakene har vært å planlegge verkstedoppholdene bedre.

– Vi har flyttet dem fra mai til februar-mars. Nettopp fordi det skal ha minst mulig påvirkning på trafikkavviklingen, forklarer Salberg.

– Samtidig er dette landets mest trafikkerte fergesamband. Folk må vel forvente at her kan det bli ventetid?

– I noen situasjoner så må man nok det. Men nå har vi fått til en frekvens som gjør at det er sjeldnere i dag at man må vente. Men å bli utsatt for ventetid da er nok litt mer uvant enn det var før, og da blir nok reaksjonene sterkere, sier Salberg.

Les også:

Lørdag er den «verste» dagen

Vi har gjort vårt beste for at dette skal gå så smidig som mulig

May Kristin Salberg

– Det vi har erfart er at det kan være litt venting på lørdag ettermiddag. Da har man kanskje vært på handletur eller utflukt og skal tilbake til Horten igjen. Det er spesielt fra Moss vi ser at det kan være litt venting. Og da er det avgang hvert 45. minutt, så da hender det man må vente på neste ferge, sier Salberg.

Men selv om selskapet nå har tatt grep før påsken, vil de ikke garantere at avviklingen går knirkefritt.

– Vi kan selvfølgelig aldri gi noen garanti for det. Trafikken kan jo endre seg i forhold til hva vi har erfaring for også. Men som sagt, vi har gjort vårt beste for at dette skal gå så smidig som mulig i påsken, forklarer Salberg.

– Så å følge med på nett og å møte opp i god tid er et godt tips?

– Ja, det er det alltid når man skal ut og reise.