– En av dem jeg stoler mest på i hele verden

En venn av politimannen som er siktet for drap på Linn Madelen Bråthen i Bamble reagerer kraftig på måten kameraten blir framstilt på i tabloidavisene. – Det er utenkelig at han kan ha drept noen, sier han.

Audun Thorstad

Kameraten til Audun Thorstad (bildet) er siktet for å ha kastet eller dyttet en kvinne fra Breviksbrua. Thorstad får seg ikke til å tro at vennen hans har drept noen.

Foto: NRK

Audun Thorstad har vært venn med den siktede politimannen siden 90-tallet, og sier det er den beste vennen noen kan ha.

– Stødig, sindig og grei

Han forstår ikke at verken politiets teori, eller politimannens egen forklaring kan være riktig.

– Jeg opplever det som vanskelig å tro at han har gjort det som politiet tror han har gjort, sier han.

– Hvorfor det?

– Fordi han er stødig, sindig og grei. Han stiller opp for vennene sine, og han er ryddig, reflektert og flink til å lytte, sier Thorstad, som har kjent den siktede i over 20 år.

– Vi ble kjent før han ble politimann. Vi har dykket sammen, vi har hoppa i fallskjerm sammen, vi har vært på turer sammen, og jeg vil si at han er en av dem jeg stoler mest på i hele verden, sier han.

– Urettferdig fremstilling

Thorstad reagerer på hvordan kameraten blir fremstilt i tabloidavisene, og han synes det er ille at noen medier går ut med navn og bilde.

– Han fremstilles som en grufull, slu og sleip fyr som har lurt alle. Det er urettferdig. Det virker som om noen bare er ute etter å ta ham, ikke ute etter å finne ut hva som egentlig har skjedd, sier han.

– Men han er tatt i løgn?

– Ja. Han har forklart seg feil og gjort ting han ikke skulle gjort. Men alt virker veldig rart. Alt skurrer, sier han.

Han legger til at han mener at det som har skjedd er fryktelig å tragisk, men at han ikke får seg til å tro at vennen har drept noen.

– Dette stemmer ikke overens med hvordan jeg kjenner ham, sier Thorstad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Dette bildet bekrefter at politimannens første forklaring på hva som skjedde natt til 3. august var uriktig.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

– Har skjellig grunn til mistanke

Det var 3. august at Linn Madelen Bråthen ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik. Torsdag i forrige uke ble politimannen fra Telemark siktet for forsettlig drap på 33-åringen.

Politiet mener mannen kan ha dyttet eller kastet kvinnen utfor Breviksbrua.

Han ble først siktet for falsk forklaring i forbindelse med dødsfallet, og har innrømmet å ha forklart seg uriktig for politiet. Han holder nå fast ved forklaringen om at han så kvinnen ta sitt eget liv uten at han klarte å forhindre det.

Den siktede politimannen sitter nå varetektsfengslet i Sem fengsel i Vestfold. Han er fengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon, med brev- og besøkskontroll og medieforbud.

Politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt sier at de har skjellig grunn til mistanke, og at det er det samlede bevisbildet som gjør at de har siktet politimannen.

– Jeg vil ikke gå ut med detaljer. Vi har gjort en del avhør, og ønsker fortsatt å komme i kontakt med vitner. Vi ber derfor gående, syklende og kjørende som befant seg på brua i Brevik mellom 03.00 og 04.00 ta kontakt med politiet, sier hun.

Dalhaug sier videre at det vil bli tatt nye avhør av mannen når politiet har innhentet tilstrekkelig informasjon, trolig i løpet av denne uken.

– Har det tungt

Den siktede politimannens advokat Arne Lie sier at klienten hans har det tungt i fengselet. Også Lie reagerer på at noen medier identifiserer mannen med navn og bilde.

– Det synes jeg er ganske ille, sier han.

Den siktede er ikke avhørt siden fengslingsmøtet. Politiet oppfatter at den forklaringen han ga ved forrige avhør, da han erkjente falsk forklaring, er den riktige forklaringen.

Lie har etterlyst flere avhør.

– Det er for at han skal bli gjort kjent med, og få kommentere de forhold som politiet mener danner grunnlag for siktelsen. Han ser frem til å vite hva det er, og at han skal få kommentere det, sier Lie.