Hopp til innhold

Nær venn av Benjamin Netanyahu til Porsgrunn

Fredag kommer Jan Wilhelm van der Hoeven til Porsgrunn. Han vet mye om situasjonen i Israel akkurat nå. van Hoeven er nemlig en nær venn av Benjamin Netanyahu.

Kjell Madsen Kjørholt

Kjell Madsen Kjørholt håper at de har klart å bygge et kristent sionistsenter på Kjørholt gård i Porsgrunn i løpet av 3 år. Denne helgen får de celebert besøk fra Israel.

Foto: Mathias Soleng / NRK

På Kristent Sionistsenter i Porsgrunn venter de mange tilhørere i helga. Derfor setter Kjell Madsen Kjørholt ut mange stoler.

– Vi må i hvert fall ha på plass 150 stoler her, sier Kjørholt, mens han henter stabel på stabel med stoler.

Fra torsdag av holder Kristent sionistsenter et israelstevne, hvor Jan Wilhelm van der Hoeven – en nær venn av Israels president, Benjamin Netanyahu, kommer. Dette skjer samtidig som Hamas og Israel sender raketter over hverandre i Midtøsten.

– Han vil dele det han har på hjertet med oss, og vi synes han har en veldig klar tale. Det handler om at han klart står opp for Israel. Jeg, og, mange med meg, tror ikke på noen tostatsløsning i konflikten.

Les også:

Nær venn med Netanyahu

Det sier Madsen Kjørholt mens han fortsetter å gjøre klart for gjesten fra Israel. Ifølge Madsen er Jan Wilhelm van der Hoeven en nær venn av Benjamin Netanyahu.

Kjell Madsen Kjørholt

Madsen Kjørholt håper på mange tilhørere denne helgen.

Foto: Mathias Soleng / NRK

De møtes en gang i uka og har kjent hverandre i minst 20 år. Nå vil han fortelle oss her i Porsgrunn at Israel tilhører det jødiske folk. Det har vært klart helt fra Gud talte til Abraham og Moses, mener Kjørholt.

Madsen Kjølholt ser for seg at det norske sionistsenteret skal bygges på Kjørholt gård i løpet av de tre neste åra. De har fått tillatelse av Porsgrunn kommune og mener det er et behov for å kaste nytt lys over konflikten i Midtøsten.

– Vi har en terrororganisasjon som heter Hamas, som på ingen måte ønsker fred med Israel. Israel ønsker fred, mens de ønsker å kaste Israel på havet. Det er situasjonen der nede, hevder Kjørholt.

Provosert

Gerd von der Lippe i Palestinakomiteen har forståelse for Kjørholt sin beslutning om å hente en av Netanyahus gode venner til Porsgrunn, men ser på besøket som ren propaganda. Von der Lippe hadde håpet på at Palestinakomiteen hadde blitt invitert til stevne for å debattere.

Gerd von der Lippe

Gerd von der Lippe hadde håpet at Palestinakomiteen også kunne blitt invitert til Porsgrunn til helga.

Foto: NRK

– Hvis man ikke kan reflektere over standpunktene til motparten, kan man ikke komme videre.

Hun blir provoser over at Hamas blir beskrevet som en terrorgruppe.

– De tenker ikke over at Hamas vant valget i 2006 og derfor er det palestinske folkets representanter, valgt på en demokratisk måte, avslutter Lippe.