Varetektsfengsles i ytterligere fire uker

21-åringen som er siktet for forsettlig drap og drapsforsøk på E18 mellom Larvik og Langangen natt til 1. januar, er varetektsfengslet i fire nye uker.

Dødsulykke på E18 i Larvik natt til 1. nyttårsdag

E18 var stengt i mange timer etter frontkollisjonen ved 5-tida 1. nyttårsdag.

Foto: Geir Eriksen

Det har Larvik tingrett avgjort etter fengslingsmøtet tirsdag denne uken.

21-åringen kommer fra Bergen, men bor i Skien. Han er siktet for forsettlig drap og drapsforsøk etter at han kjørte i motsatt kjøreretning i flere kilometer på E18 mellom Larvik og Langangen før han frontkolliderte med en annen bil. Politiet mener han gjorde dette med vilje.

Mannen har i avhør forklart at han la «flat pedal» i motsatt kjøreretning i 110 km/t-sonen på E18 for å komme opp i så høy hastighet at han ville lykkes i å ta sitt eget liv.

Mor, far og tre barn var på vei hjem til Skien da bilen med 21-åringen bak rattet krasjet inn dem. Frontkollisjonen førte til at familiefaren, 47 år gamle Azad Hamam, døde 1. januar. Kona og de tre barna på 7 og 5 år og en 11 måneder gammel baby ble skadd.

Ba om løslatelse

21-åringen har vært varetektsfengslet i flere måneder, men har ikke tidligere møtt opp i retten under fengslingsmøtene i vinter og vår, skriver Østlands-Posten. Under fengslingsmøtet tirsdag var han imidlertid til stede.

Han har hele tiden nektet straffskyld for drap og drapsforsøk, og ba om å bli løslatt.

Saken er ferdig etterforsket, og aktor ba om fire nye uker i varetektsfengsel i påvente av en tiltale i saken.

Mannens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle, argumenterte i retten tirsdag for at det ikke var grunnlag for å holde hans klient videre i varetekt.

Retten påpekte imidlertid at saken var alvorlig, og at det «vil støte mot den alminnelige rettsfølelse» om siktede ble løslatt fra varetekt.