Valg NRK Nyheter
Foto: Lene Sæter / NRK

Valg i Telemark 2019

Oppsummert

NRK følger valget i Telemark.

Søk i valgresultatene

 • – Vi har god tid

  Det sier Senterpartiets forhandlingsleder Grunde Knudsen om ordførervervet i Kragerø. Samtalene med Høyre fortsetter i morgen, tirsdag. Håpet er at partiene da vil komme frem til hvem som blir kommunens ordfører.

 • Senterpartiordførar i Kviteseid

  Bjørn Nordskog frå Senterpartiet blir ny ordførar i Kviteseid. Dei tre partia Høgre, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet har skrive under ei avtale om samarbeid dei neste fire åra, skriv Vest-Telemark Blad. Halvor Nyland frå Høgre blir ny varaordførar.

 • Usikkert ordførarval i Kragerø

  Det er framleis usikkert kven som skal styre Kragerø dei neste fire åra. Senterpartiet vil gå i samtalar med Høgre. – I ein koalisjon med Høgre og fleire av sentrumspartia er vi størst og kan få ordføraren, seier Grunde Knudsen i Senterpartiet til NRK. Han vil førebels ikkje seie om samarbeid med Frp er ein del av planen.

 • Ny ordførar frå Høgre i Tinn

  Steinar Bergsland frå Høgre blir ny ordførar i Tinn med Trond Jore frå Arbeidarpartiet som varaordførar. Eit medlemsmøte i Arbeidarpartiet i Tinn i går kveld har gått inn for eit samarbeid med Høgre med støtte frå Framstegspartiet.

  Steinar Bergsland
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Hedda Foss Five ordførar

  Hedda Foss Five fortset som ordførar i Skien med Trond Ballestad frå Senterpartiet som varaordførar. Etter forhandlingar mellom Arbeidarpartiet, Senterpartiet, SV, KrF, Miljøpartiet De Grønne og Venstre er det laga eit utkast til avtale som skal til partia for godkjenning.

  Hedda Foss Five på ordførarkontoret i raud kjole
  Foto: Anne Lognvik / NRK
Intervju med Tobias Drevland Lund
Intervju med Hedda Foss Five, ordfører i Skien
Ove Mellingen, redaktør, TA