Uvisst om mannen anker forvaringsdommen

34-åringen som mandag ble dømt til tre års forvaring for blant annet overgrep, har foreløpig ikke bestemt seg for om han anker dommen eller ikke.

Fengselsport

Mannen hadde PC på cella og hadde tatt kontakt med en rekke jenter på internett. Ledelsen ved Berg fengsel har skjerpet kontrollrutinene når det gjelder de innsattes bruk av data.(arkivbilde)

Foto: Per Foss / NRK

Politiadvokat Unni Fries

Unni Fries og hennes klient skal se gjennom dommen fra Nordre Vestfold tingrett sammen. (arkivbilde)

Foto: Bjørn Sigurdsøn, Morten Holm

Mannen er dømt for seksuell omgang med to jenter under 16 år, og for å ha utgitt seg for å være en annen på sosiale medier for å få tilsendt nakenbilder fra andre jenter.

Les også:

Nordre Vestfold tingrett dømte mannen til tre års forvaring, samt å betale de to jentene henholdsvis 125 000 kroner og 75 000 kroner i oppreisning.

Mannens forsvarer, advokat Unni Fries, sier hun og hennes klient nå skal gå gjennom dommen og vurdere hvordan han skal forholde seg til den.

– Han har erkjent de forholdene han var tiltalt for. Spørsmålet er derfor om han vil godta straffeutmålingen eller ikke, sier hun til NRK.no.

Ankefristen er på to uker, og foreløpig er det altså usikkert om 34-åringen fra Ålesund anker dommen.

– Det kan godt være at det tar tid å vurdere det, sier Fries.

Hun vil foreløpig ikke kommentere hva hun syns om dommen, eller hvordan hennes klient reagerte da han fikk høre den.

Tidligere dømt

34-åringen ble i 2007 dømt til ni års fengsel for blant annet seks voldtekter og sju tilfeller av seksuell omgang med mindreårige barn. Etter å ha sonet tre år i Ålesund fengsel, ble mannen overført til Berg fengsel i Tønsberg.

Etter hvert fikk han tillatelse til å sone utenfor fengselet med fotlenke. På vei til åpen hjemmesoning høsten 2011 begikk han nye overgrep mot to jenter i Re i Vestfold.

Mannen avtalte å møte de to gjennom falske profiler på sosiale medier, hvor han sa at de skulle delta i en filminnspilling. På vei fra fengselet og til soningshuset plukket han dem opp på en parkeringsplass i Re, og kjørte til et skogholt hvor overgrepene fant sted.

De to jentene var begge 15 år på dette tidspunktet. Begge forklarte seg i retten, og mannen sa at det de forklarte var korrekt.

34-åringen var også tiltalt for å ha utgitt seg for å være noen andre på sosiale medier for å få tilsendt nakenbilder og videoer. Gjennom de falske profilene tilbød mannen jenter modelljobber og høye lønninger.

Han er nå dømt til å betale til sammen 200 000 kroner i oppreisning til seks jenter han, på denne måten, lurte til å sende nakenbilder av seg selv. 34-åringen sa i retten at han aldri hadde planer om å møte disse andre jentene.