Unge talenter vant pris for unikt produkt

– Det var utrolig morsomt å vinne konkurransen. Dette er en stor mulighet for oss, sier de fornøyde vinnerne.

Kristian Hynne og Andrea Elisabeth Lindberg

FORNØYDE DESIGNERE: Kristian Hynne og Andrea Elisabeth Lindberg står bak produktet 'Griff'.

Kristian Hynne (21) fra Kodal og Andrea Elisabeth Lindberg (22) fra Fredrikstad går andre året på bachelor i produktdesign på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Under et emne de hadde i fjor kom de frem til produktet «Griff».

– Under emnet «Menneske og funksjon» ville vi lage et produkt som var brukervennlig for alle. Spesielt med tanke på de med nedsatt funksjonsevne, sier Hynne og Lindberg.

Griff

GRIFF: Her er produktet som skal gjøre det lettere å putte nøkkelen i nøkkelhullet.

Foto: Ida Malene Jacobsen

– Løsningen vi kom med har en traktform som leder inn mot nøkkelhullet, slik at man kan lede nøkkelen og treffe hullet enkelt. Hele den ytre delen kan roteres slik at man dreier nøkkelen rundt i sylinderen og låser opp døra, legger de til.

Unge talenter

Under Norsk design- og arkitektursenters konkurranse «Unge talenter» i kategorien «Design for alle» får fremtredende designere og arkitekter muligheten til å vise hva de er gode for. Kristian og Andrea meldte seg derfor på konkurransen de gikk helt til topps i.

– Det er naturligvis utrolig gøy å vinne, spesielt med tanke på at vi er andreårsstudenter, og at det var mange som leverte inn masteroppgaven sin til konkurransen, forteller de.

– For oss designere er det viktig å komme seg ut og bli sett, slik at vi kan skaffe oss kontakter. Så dette er en stor mulighet for oss, legger de til.

Nå har de to nybakte vinnerne søkt om patent på produktet.

– Vi har søkt om patent og håper selvfølgelig det går i orden, selv om selve prosessen er lang, avslutter de.