Ber foreldrene om hjelp

Politiet vil ha foreldrene til å følge opp festivalungdommen for å unngå narkotika på campene.

Slottsfjell campen

GUNNARSBØ: Dette er den verste av de to campene når det kommer til narko

Foto: NRK

Flere unge under atten har blitt tatt for narkotika hittil på Slottsfjellfestivalen. Festivalen har to campingområder, ett i Gunnarsbøparken i sentrum og ett på Greveskogen utenfor, det er særlig i sentrumscampen at narkotika har vært et problem.

Politioverbetjent Frank Gran i Tønsberg oppfordrer foreldre til å holde kontakten med barna sine for å unngå at ungdom bruker narkotika.

– Det er en del foresatte som har blitt overrasket av en telefon etter at deres unge håpefulle har blitt tatt med narkotika og kastet ut av festivalen.

Politi Gran

POLITI: Politioverbetjent Frank Gran vil ha foreldre til å steppe inn.

Foto: NRK

LES: Blir det narkohunder i år?

Ungdommen er delt

Det er blandede følelser bland de "unge håpefulle" festivaldeltakerne om å ha foreldrene på nakken mens de fester. En guttegjeng på festivalcampen er heller skeptisk til konseptet.

– Det blir litt masete. Jeg skjønner at de er engstelige, det er jo bare sånn det er, men det er ingen som vil ha med mora si på festival.

På den andre siden er festivaldeltaker Ingeborg veldig positiv.

– Det er jo bedre at de ringer en gang for mye enn en gang for lite. Det viktigste er at de viser at de bryr seg. Jeg har ingen problemer med at mamma ringer meg hver dag på festival.

Følger nøye med

Politiet har stor beredskap på campingområdene de neste dagene for å passe på at festivaldeltakerne holder seg i sjakk.

– Vi går runder fra morgen til kveld i uniform, og vi stikker innom om natten også. I tillegg er det en del politifolk i sivil som følger litt ekstra med.

LES: Slottsfjell tømmer butikken for glidemiddel

De som blir tatt for narkotika eller andre ulovlige rushendelser straffes hardt, også fra festivalens side. Presseansvarlig på Slottsfjell, Siri Narverud Moen forteller at de klipper armbånd og utestenger gjester.

– Det må ikke narkotika til for at du skal kastes ut av festivalen heller. Hvis det er andre rusrelaterte overtramp så klipper vi også båndene. Vi vet at politiet følger med, men vi vil også oppfordre foreldre til å følge ekstra med på de mindreårige festivalgjestene.