Enkelte forsikringer dekker regninga i baren

Forsikringsselskapet Gouda, som eies av Gjensidige, dekker kunders champagnefest hvis du gjør en hole-in-one på golfbanen.

1155759983

TAKK: Proffspilleren Rory Sabbatini fra Slovakia får ballen i hullet på første slag på hull 12 under turneringen U.S. Open på Pebble Beach i California i USA.

Foto: Warren Little / AFP

– Dette er en dekning som har vært etterspurt da flere konkurrenter og kortselskaper også tilbyr dette, sier kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll til NRK.

I en av selskapets reiseforsikringer dukker det litt uvanlige punktet opp. Hvis du spiller golf og setter ballen i hullet på ett slag, altså gjør en hole-in-one, kan du få opp til 5000 kroner dekket av Gjensidige.

Til å spandere champagne og drinker på de du spiller med. En uskreven regel i golfverdenen er nemlig at den som gjør hole-in-one må punge ut for champagnefeiring i klubbhuset - med de andre man spiller med.

– Vi har flere hundre store og små bedriftskunder som har denne dekningen i Gouda (selskapet Gjensidige samarbeider med journ.anm.). Det er vanskelig å si hvor mange personer som er dekket, men det er snakk om flere tusen, sier Voll.

Han ikke vil gå ut med hvilke firmaer eller selskaper som har denne avtalen, men bekrefter at den gjelder både for baner i Norge og i utlandet.

Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll

Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Arne Voll.

Foto: Gjensidige / Gjensidige

Nesten ingen utbetalinger

Sjansen for å få ballen i hullet på første slag, er for øvrig 1:12500 for amatører ifølge magasinet Golf Digest.

Det er med andre ord svært liten sannsynlighet for at du får bruk for punktet i avtalen, som er en del av bedriftsforsikringene til Gjensidige. Altså forsikringer firmaer gir til sine ansatte.

– For oss har det vært mer en «gimmick» eller en morsom tilleggsdekning. Så langt vi kan huske tilbake har det kun vært to utbetalinger på dette området og vi kan trygt si at utbetalingene ikke har vært store, forteller Voll.

Prisene på forsikringene varierer såpass mye at det blir vanskelig å oppgi noen pris, ifølge han. Punktet kom inn i den mest eksklusive forsikringsavtalen i 2016.

Mer vafler enn «champis»

På norske golfbaner skjer det 200-250 hole-in-one i løpet av et år, anslår Norges Golfforbund. Det spilles totalt ca. 1,6 millioner runder.

– Jeg har ikke hørt om noen som har hatt dette i sin forsikring. Men her i Norge feirer man med vafler og kaffe i klubbhuset i stedet for champagne. Jeg skulle gjerne like å se noen smelle inn et forsikringskrav på 10 vafler, ler kommunikasjonssjef i Norges Golfforbund, Tom Rosenvinge.

Praksisen er nok mer annerledes i utlandet. I Japan er det ifølge nettstedet Golf In Japan obligatorisk å arrangere en fest for vennene dine hvis du gjør en hole-in-one. Samt gi dem gaver.

Der kan en forsikring koste 100 dollar i året. Da får man angivelig dekket festutgifter for opp mot 50 000 dollar.