– Finn et pappkrus og gi det til Frode Johnsen

Bård Tufte Johansen er i ekstase etter Odds cupseier mot Sarpsborg, og roser spesielt én spiller. – Frode Johnsen. For en kropp. Terningkast seks, sier komikeren, som mener Johnsens gener bør spres.

Bård Tufte Johansen

Bård Tufte Johansen er ihuga Odd-supporter.

Foto: Kaland Ole / Ole Kaland, NRK

Tufte Johansen er en av Norges mest profilerte Odd-supportere, men måtte følge cupfesten mot Sarpsborg fra et lite, mørkt rom.

– Gratulerer til spillerne og til hele Telemark. Dette var veldig gøy, sier Tufte Johansen når NRK snakker med ham dagen derpå.

Kort applaus

– Men du gikk glipp av moroa?

– Ja, jeg er på turné med «Mann (44)», forestillingen min, og ble ulykkelig da jeg skjønte at det ble hjemmekamp og at jeg kom til å være i Kongsvinger, sier han, og fortsetter:

– Jeg gikk på scenen klokka sju, og jeg snakket nok litt fort mot slutten av showet. Det gjorde jeg nok. OG det ble en veldig, veldig kort applaus, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Odd jubel i NM-semifinalen mellom Odd og Sarpsborg

Odd slo Sarpsborg 5–2 i semifinalen i cupen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Deretter gikk han kjapt inn i maskinrommet på kinoen i Kongsvinger, og der hadde de satt opp en tv.

– Jeg satt meg ned og tenkte at «nå går det bra», og akkurat da scoret Sarpsborg. Det var veldig tungt å sitte alene i et maskinrom da, sier han, og beskriver nærmere:

– Jeg ble veldig fortvilet, og fikk lyst til å ringe noen for å spørre hva som skjedde, og spørre om hvordan dette gikk an. I pausen ble jeg urolig, og det var ikke noe å spise eller drikke der, forklarer han, og fortsetter:

– Så ble det 1-1, og da kom nervene. Jeg tenkte nå må de ikke rote det til, og da gikk jeg mye rundt, sjekket telefonen og kjente uro. Jeg veide meg i dag tidlig, og jeg har tatt av en halv kilo. Jeg veier meg hver dag, og jeg hadde altså tatt av en halv kilo bare ved å se på en fotballkamp, sier han, og understreker at hen selvsagt jublet veldig da det ble 3–1 til Odd.

– Men er du pessimistisk i utgangspunktet?

– Ja. Hvis du følger med på fotball og holder med Odd, så ser du ikke på semifinalen og tenker at «dette blir en enkel match», sier han.

– Det er litt som å være sammen med en litt for pen dame som ikke er trofast. Du vet at plutselig smeller, før eller senere, og så er det slutt. Så det er vond følelse. – Du vet aldri hva som kan skje, tilføyer han.

Frode Johnsen

Tufte Johansen mener Frode Johnsen står til terningkast seks.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Makan til gener!

– Frode Johnsen fikk jo en scoring i går. Hvordan vil Mann (44) anmelde Mann (40) på Odd?

– Jeg mener at når de avler på kuer og okser og sånt, så må jo noen finne et pappkrus og gi det til Frode Johnsen. For makan til gener han har! De må spres over hele Klyve, der Shala kommer fra, for der må det også være noen gode gener, sier han.

– Frode blir aldri sliten og aldri skadet. For en kropp! Terningkast seks, legger han til.

– Har det blitt lettere å være Odd-supporter i år?

– Ja, er du gæren, og nå må det nytes, for det varer ikke evig. Som Odd-supporter får jeg nå mye skryt og gratulasjoner for at Odd spiller så bra. De spiller bra fotball, de spiller ikke stygt og de vinner på en overbevisende måte, sier han.

Han tenker ikke å se den kommende cupfinalen i en maskinrom på Kongsvinger. Da skal han til Ullevaal.

– Det er gøy at vi skal møte Molde, et skikkelig godt fotballag. Det er litt sånn 65–35 favør Molde, men det ville være helt fantastisk om Odd vant, sier han.