Truet elever og lærere med kniv

Gutt (14) truet med kniv utenfor ungdomsskole. Rektor stengte elevene inne.

Gulset ungdomsskole
Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Like før klokken ni onsdag morgen fikk politiet melding om at en gutt med kniv oppførte seg truende utenfor Gulset ungdomsskole i Skien.

Rektor Tore Andersen følte situasjonen så truende at han valgte å stenge skolen og holde elevene innendørs.

- Gutten hadde med seg kniven på skolen. Da vi oppdaget dette stengte vi skolen og holdt elevene inne. Sikkerheten til de ansatte og elevene kom først, sier han.

Andersen forteller at eleven gikk rundt på skolens område samtidig som han viste fram kniven. Rektor opplevde dette som truende.

- Elever og ansatte har opplevd at gutten var i affekt. Vi vurderte situasjonen slik at eleven ikke hadde kontroll, sier han.

 

 

 

 

 

 

Kniven som ble brukt
Foto: K en Willy Wilhelmsen / NRK

Svært dramatisk

En eldre bror av 14-åringen kom etter kort tid til skolen. Han forsøkte å roe ned eleven, og etterhvert ga 14-åringen fra seg kniven til broren. Etterpå forsvant han fra skoleområdet. Bevæpnet politi pågrep gutten uten dramatikk i hans hjem kort tid etter.

Rektor Tore Andersen sier at han ikke kjenner til noen konkret episode som kan ha forklare guttens oppførsel.

 

 

 

 

 

 

Gulset ungdomsskole
Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Ikke første gang

Han forteller at de ansatte har opplevd situasjonen som dramatisk.

- De synes situasjonen har vært vanskelig. Noen synes det er tungt å se at elever blir så fortvilet, mens andre sier at her må vi gjøre det beste ut av situasjonen. Men lærerne har vært profesjonelle.

For sju år siden var det en lignende knivepisode ved Gulset ungdomsskole. Tore Andersen sier det er beklagelig.

- Det forteller oss at enkelte elever kan bli så fortvilet i gitte situasjoner, at skolen må være forberedt på slike episoder. Vi har med mennesker å gjøre og noen ganger blir mennesker så fortvilet at slikt kan skje, sier Andersen.