Trodde planeten Mars var nødbluss

Flere tok i natt kontakt med politiet for å melde fra om et nødbluss på himmelen. «Nyt opplevelsen», var svaret de fikk.

Mars sett på himmelen natt til 26. juli 2018

Slik så det ut ved midnatt. Mars er litt til venstre for midten av bildet ned mot horisonten, markert med rød ring. Månen er til høyre i bildet.

Foto: HRS Sør-Norge

Hovedredningssentralen la i natt ut et bilde av fenomenet, der den røde planeten er synlig på himmelen.

Laster Twitter-innhold

Nærmere enn på lenge

For på den klarblå himmelen over store deler av Sør-Norge kunne man i går kveld og i natt se planeten Mars som en stor, rød dott. Nå er den nærmere Jorda enn på lenge.

Som med mange andre naturfenomener, er Mars-opplevelsen best når man vet hva man ser på. Politiet i Sør-Øst så seg natt til torsdag nødt til å minne folk om forskjellen på et nødbluss og et naturfenomen som en lysende planet på himmelen. Trolig bekymret synet av Mars relativt mange.

– Politiet har fått flere meldinger om at publikum har sett nødbluss på himmelen. Ifølge HRS er dette planeten Mars som er synlig i kveld. Nødbluss varer kun i 30 sekunder, påpeker politiet på Twitter.

Laster Twitter-innhold

– Nyt opplevelsen

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge hadde tidligere latt seg fascinere på Twitter og lagt ved flere illustrerende foto.

– En flott kveld mange steder langs sørlandskysten. God sikt mot sør. Ser du et rød/oransje lys ca. 30 grader til venstre og noe lavere enn månen. Da ser du planeten Mars. Spesielt om den lyser lengre enn 4–5 min. Mange meldinger om den «røde planeten». Nyt opplevelsen, lyder beskjeden.

Fredag 27. juli vil den røde planeten være nærmere Jorda enn den har vært på 15 år, så da er det bare å skue mot himmelen de nærmeste kveldene også, skriver NTB.

Mars sett på himmelen natt til 26. juli 2018

Slik er bildet uten den røde ringen.

Foto: HRS Sør-Norge

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Slik er livet til en syke

Slik lever vi: Sykepleier