Hopp til innhold

Trives med å bo i en koffert

Artist og skiensjenta Julie Bergan har det siste halvåret bodd flere netter på hotell enn hjemme. Nå flytter hun sammen med Astrid Smeplass i Oslo, men foreløpig ser det ut til at det blir få kvelder hjemme.

Julie Bergan

Julie Bergan er i sommer aktuell med VG-listas sommerturné, og har blant annet vært i Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen, Tromsø og Sortland.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Jeg er stort sett bortreist hele tiden de to første månedene etter at jeg flytter inn, sier Julie Bergan.

De fleste av oss nyter å skeie ut med hotellopphold nå som det er fellesferie. Men for popstjerna-in-spe, Julie Bergan, er hotell blitt en del av hverdagen. Tidligere i sommer var hun blant annet på sommerleir i Sverige sammen med låtskrivere og artister fra hele Norden. Nå er hun også aktuell med VG-listas sommerturné, hvor hun synger på konserter over hele landet.

– Det er så moro å reise rundt å oppleve landet samtidig som jeg får drive med det jeg elsker aller mest, sier hun.

Vi treffer henne idet hun holder på å vaske og flytte ut av leiligheten på Røa i Oslo. I stua står ei av venninnene hun har bodd sammen med og rydder ting i pappesker. Selv vasker hun klesskapet, og har satt fram to store kofferter til avreisen til neste VG-listakonsert.

– Jeg hadde kanskje ikke trengt fullt så mye bagasje, men det er bedre med litt for mye enn litt for lite, sier Bergan og ler.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Julie Bergan

Mellom låtskriving og konsertoppdrag har Julie Bergan kun en ettermiddag til å flytte ut av leiligheten på Røa i Oslo. Her har hun bagasjen pakket og klar, og til høsten skal hun bo på Grünerløkka sammen med Astrid Smeplass.

Foto: Marie Roksund / NRK

På flyttefot

Vi møtte Julie en av de få dagene hun har i Oslo i sommer, nemlig da hun skulle flytte og bytte leilighet. Hennes første år i hovedstaden har åpna flere dører, og gjør at hun nå har funnet seg et nytt sted å bo i byen.

En av de hu har jobba med, er Astrid Smeplass, mest kjent fra Idol. De to ble for alvor lagt merke til da de laget en coverversjon av Kim Cesarion sin “Undressed”, og låten er spilt over 600.000 ganger på Youtube. Nå skal de to sangfuglene bo sammen i en leilighet på Grünerløkka i Oslo.

– Du skal nok ikke se bort ifra at det blir mer samarbeid fra oss nå som vi kan sitte i stua og øve, sier Bergan med et lurt smil.

Tilbake på turné

Men det var et annet samarbeid som førte til det store gjennombruddet for Bergan. Sammen med Mats Melbye og Thomas Pedersen i popgruppa Cir.Cuz, sang hun på megahiten «Supermoval». Låten har solgt til utrolige seks ganger platina, og suksessen gjorde at hun fikk reise rundt på VG-lista-turneen i fjor.

Noen måneder senere ble hun signert med plateselskapet Warner, og siden den gang har hun gitt ut låtene «Younger» og «Fire». Hun legger ikke skjul på at det er stas å være med på årets turné med eget navn.

– Det var målet mitt i fjor, så det føles veldig bra at jeg har klart det, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Julie Bergan

Det krever litt jobb å vaske og flytte ut av jentekollektivet i Oslo, men det er ingenting mot hva Julie er vant til. Som artist har hun ofte 12-timers arbeidsdager. – Men det er ikke noe problem å jobbe så hardt så lenge man brenner for det man driver med, sier hun.

Foto: Marie Roksund / NRK

Drømmer stort og satser hardt

For som hun synger selv i låten «Younger», så blir vi ikke noe yngre med årene. Men Julie bruker tiden sin godt, og har en klar plan for hvor hun skal være om ti år.

– Da jobber jeg internasjonalt, svarer hun, før hun blir avbrutt av en stemme ute i stua:

– Julie, er den jakka her din, eller er det Synne sin?

– Jeg har arva den av Synne for to år siden, men jeg bruker den dessverre ikke så mye, så du kan bare ta den, svarer Julie fra soverommet.

Deretter snur hun seg tilbake og fullfører svaret på hvor hun er om ti år:

– Også har jeg den samme gode familien og de samme gode vennene mine, sier hun.