Hopp til innhold

Hadde ikke jogga på 15 år, nå står Helterittet for tur

For ett år siden fikk Sølvi Marie Løvstad en åpenbaring. Hun skulle begynne å trene. Sammen med svigerinnen hennes Siw Løvstad, tok hun tak.

Sykler helterittet

Sølvi Løvstad i rosa, hadde ikke jogga på femten år. Nå er hun klar for helterittet sammen med treningskamerat Siw Løvstad

– Jeg våkna opp en søndagsmorgen og bestemte meg for at livet måtte endre seg. Jeg orket ikke være i dårlig form og tjukk lenger, sier Sølvi Marie Løvstad.

Etter en telefon til svigerinnen Siw, ble det klart at de to skulle trene sammen. De to damene er i 40-årene, men ligger ikke på latsiden.

– Jeg ble bitt av basillen, med trening fem til seks ganger i uka. Nå er 26 kilo borte og formen veldig mye bedre enn det den var. Livet har blitt utrolig mye bedre.

Kom som du er

Et godt treningsmiljø i Langesund har ført til at treningen vedvarte. Når man kan komme som man er, og instruktørene ser hver enkelt er det enklere å trene, sier Sølvi.

– Det er utrolig godt miljø der vi trener i Langesund, og det har hatt mye og si. Treneren vår Kjetil Østli har presset oss. Å være en plass der man føler at man blir godt ivaretatt, det er viktig.

Kjetil Østli er en av trenerne deres. Han ble så imponert at han til slutt begynte å erte dem med ideen om Helterittet, som han selv er frivillig i.

– De to har snudd opp ned på livene sine, fått skikkelig treningsglede og satt seg store mål. Etter hvert så luftet jeg ideen om Telemarkhelten, sier Østli.

Telemarkhelten, eller Helterittet er ca. 100 km sykling i terreng.
Les mer om Helterittet her

– i overkant godt trent

Dette er første sykkelrittet deres, og det å melde seg på den lengste løypa, det oser det respekt av, sier Østli.

Som spinningsinstruktør og styrketrener på et treningssenter i Langesund, er Østli nå usikker på om han trener nok i forhold til Siw og Sølvi.

– De har vært oppe i det tredobbelte av det jeg driver på med. Så jeg tror de er i overkant godt trent nå, ler Østli.

Helterittet

Nå skal Sølvi og Siw sykle Helterittet, selv om det er deres første sykkelritt.

Foto: Privat

Helterittet

Sølvi hadde ikke jogga på tjue år, og bestemte seg like godt for å løpe Sentrumsløpet i Oslo. Hun fullførte og bestemte seg for å fortsette konkurreringen.

– Nå har vi meldt oss på Helterittet. Det handler om å ha nok vilje, men det blir jo spennende, for jeg har jo ikke sykla det før, sier Sølvi.

– Jeg er fryktelig sta og egen, også har jeg mange mennesker rundt meg som har troa på meg, og det er viktig. Jeg har tro på at jeg skal klare å gjennomføre, kanskje ikke på verdens beste tid, men jeg skal gjennomføre.

Sølvi Marie Løvstad, Siw Løvstad

Sølvi Marie Løvstad og Siw Løvstad sier at det er viktig med en god treningskamerat.

Foto: Kjetil Østlie

Treningskamerat

Siw Løvstad hadde allerede trent ett år da Sølvi ble med. Hun sier at det er viktig for motivasjonene at de to trener sammen.

– Nå som vi skal sykle Helterittet høres det veldig all right ut, men hardt blir det nok. Jeg håper å gjennomføre før kvelden, sier Siw. Det er jo gøy å konkurrere, men kanskje mest med seg selv. Også er det veldig motiverende å være to, sier Siw.

Sølvi er enig.

– Det er alfa og omega, Siw er min aller beste motivator hun er utrolig! Jeg er verdens heldigste som har en slik treningskamerat. Hvis en ikke har lyst til å trene fordi man er litt slakk og sånt, så reiser man på trening fordi man har noen å gjøre det sammen med, sier Sølvi.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark