Ga seg etter bomhets: – Vondt å se at det skjer igjen

Maria Honerød ble hetset av bommotstandere, både i sosiale medier og direkte på gata. I 2014 gikk det så langt at hun valgte å trekke seg ut av politikken. Nå kommer minnene tilbake.

Maria Honerød

TØFF TID: Maria Honerød var leder i Skien Auf, men trakk seg etter å ha blitt hetset av bommotstandere.

Foto: MAGNUS NESBAKKEN BERGER

«Har du røyka sopp?». «Du er ung og dum». «Foreldrene dine burde bli tiltalt for omsorgssvikt». «Hjernevaska». «Hitlerjugend». «Avgiftshore». «Jævla politikerfitte».

Vekker dårlige minner

Skjellsordene haglet etter at hun i 2013 stemte for bompenger i Grenland. Meldinger tikket inn midt på natta.

På en demonstrasjon mot bompenger samme år, måtte andre politikere stille seg i ring rundt henne, da voksne menn og kvinner ropte og skrek til den unge bystyrepolitikeren for Arbeiderpartiet.

At bompengesaken har ført til drapstrusler mot Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H), og at folk har gått til fysisk angrep på sønnen hennes, vekker dårlige minner.

Tok overhånd

Hun var leder i Skien AUF. Medlem i fylkesstyret i Telemark AUF, og en av toppkandidatene ved valget i 2011.

Alle sakene om dagens bomopprør, og hvordan enkelte politikere fortsatt blir grovt hetset for sine standpunkter, synes hun lite om.

Maria Honerød

Maria Honerød er ikke lenger politisk aktiv. Hun jobber og bor i Oslo.

Foto: Maj-Britt Dahl

– Jeg tenkte vel at dette rammet meg spesielt fordi jeg var en ung, kvinnelig politiker for Arbeiderpartiet. Slik er det ikke lenger. Alle får gjennomgå. Det er uansett uakseptabelt, mener hun.

Kontaktet politiet

Hun var aldri direkte redd for å bli angrepet, med unntak av hendelsen i forbindelse med den tidligere nevnte demonstrasjonen. Da kontaktet hun politiet.

Det var imidlertid lite de kunne gjøre. Ubehaget med alle meldingene ble til slutt så stor at den unge bystyrepolitikeren valgte å ikke stille til gjenvalg.

På sin egen blogg skrev hun følgende:

– Gratulerer! Dere vant, nettroll.

– Hva tenker du om det som skjedde i dag?

– Jeg vet ikke om det er så mye som har endret seg. Jeg skulle ønske vi hadde en lovgivning som gjorde det enklere å rapportere inn ting til politiet, og at dette ble tatt mer tak i. Folk må bare skjerpe seg.