Hopp til innhold

Torp-pirater må betale

Polske sjåfører må betale bøter etter piratbussvirksomhet til og fra Torp.

Visittkort for minibusstransport mellom Oslo og Torp

Visittkort for pirat-minibusstransport mellom Oslo og Torp

Foto: Sverre Lilleeng

I januar fortalte NRK om polske minibussjåførene som åpenlyst drev piratbussvirksomhet mellom Oslo og Torp.

Disse er nå straffet med bøter, melder Sandefjords Blad i dag.

Må betale 180 000

– Sakene mot i alt fire pirattaxisjåfører er blitt avgjort med bøter og inndragning, sier påtaleleder Kjetil Baustad Egelie i Sandefjord-politiet til avisen.

En 53 år gammel polsk mann har fått 30 000 kroner i bot, og må i tillegg betale 150 000 kroner som han har tjent på virksomheten.

To polske menn 19 og 41 år har fått 8.000 kroner hver i bot, etter at politiet knep dem for én pirattur. En tredje polakk på 24 år har fått 12.000 i bot, for to turer.

Ifølge Sandefjords blad har mennene ikke vedtatt bøtene enda. Dersom de ikke vedtar dem, vil saken automatisk bli fremmet for Sandefjord tingrett

Les:

70 passasjerer i uken

Den 53 år gamle mannen har kjørt pirattaxi på Torp i lengre tid. Og ifølge opplysninger Sandefjords Blad sitter inne med, disponerer 53-åringen og et familiemedlem seks minibusser til sammen.

– Vi startet med kontroller av mulige pirattaxier i januar, og hadde flere kontroller fram til april. Det er denne perioden vi har gitt bøter og inndragning for, sier Egelie til avisen.

Han forteller videre at grunnlaget for de 150 000 mannen må betale er at mannen selv sier at han har hatt et snitt på 70 passasjerer i uken.

– Vi har tatt beslag i de pengene vi mener mannen har tjent på den ulovlige virksomheten i denne perioden, sier Egelie, som forteller at de vil slå hardt ned på lignende virksomhet i fremtiden.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark