– Han var rasende, stresset og veldig voldelig

Tommy Lennart Karlsen (18) og Maiken Gran (18) havnet plutselig midt oppi dramaet utenfor utestedet Sailors Inn i Porsgrunn, der en dørvakt døde. Tommy holdt fast den siktede 27-åringen til politiet kom.

Tommy Lennart Karlsen og Maiken Gran

Kjæresteparet Tommy Lennart Karlsen og Maiken Gran var vitner til dørvakt-dødsfallet i Porsgrunn. De trodde aldri de skulle oppleve en så heftig voldsepisode i sin hjemby.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Anne Wendy Madsen

Anne Wendy Madsen døde søndag av blødning i hjernen. Dagen før ble hun slått ned på arbeidsplassen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Kjæresteparet fra Porsgrunn skulle bare spise pizza i sentrum tidlig lørdag kveld, og ante lite om hva de snart skulle være vitne til.

Da de kom kjørende ned Storgata fikk de øye på kaoset som utspant seg utenfor utestedet Sailors, og parkerte bilen.

– Jeg løp bort for å spørre hva som skjedde. Vi så dørvakten lå livløs på bakken, mens flere andre prøvde å få kontroll på en rabiat mann, sier Tommy Lennart Karlsen.

Den rabiate mannen viser seg å være en 27 år gammel svensk statsborger, nå bosatt i Norge.

Minuttene før hadde han slått til fembarnsmoren Anne Wendy Madsen så hardt at hun besvimte. Dagen etter døde hun på Ullevål universitetssykehus, trolig av blødning i hjernen.

– Snakket med han

18 år gamle Tommy Lennart Karlsen, som også tilfeldigvis er to ganger norgesmester i boksing, sier han først prøvde å roe ned 27-åringen ved å snakke til han.

– Det var en kaotisk situasjon, og mannen var rasende, stresset og veldig voldelig. Han prøvde å komme seg unna flere ganger, og gikk til angrep på nytt. Da tok jeg tak i han, presset han opp mot en vegg og holdt han der til politiet kom.

Karlsen stusser på om den siktede svensken snakker sant når han sier at han ikke husker noe.

– Han var helt klart beruset, men jeg fikk kontakt med han. Han fortalte meg at han ble kastet ut, og at de ikke var snille mot ham. Han sa først at han ikke hadde slått noen, men så sa han etterpå «jeg slo fordi de begynte».

Sailors Inn, Porsgrunn

Kvinnen var dørvakt på utestedet Sailors Inn i Porsgrunn.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Ubegripelig

Tirsdag skrev Varden at den siktede 27-åringen allerede er etterlyst av svensk politi for blant annet volds- og sexforbrytelser. Han er også tidligere dømt for dette.

– Det er helt sykt at han kan gå fri etter alt han er dømt og siktet for. Det er faktisk helt ubegripelig. Nå fikk han også erfare at vold kan få en dødelig utgang, sier Tommy Lennart Karlsen.

Av alle mennesker vet altså den tidligere boksemesteren hvor skadelig vold kan være.

– Uansett om man er ruset eller ikke, har man et stort ansvar. Hvis du mister kontrollen, er det alltid din egen feil.

– Vondt at det skjer i hjembyen

Kjæresteparet innrømmer at dagene etter hendelsen har vært tøffe.

– Jeg prøver å tenke at jeg gjorde mitt beste for å stoppe han, også tenker jeg mye på dem som har mistet sin kjære, sier Karlsen.

– Det er veldig ekkelt at noe slikt kan skje i min hjemby, sier Maiken Gran.

Ansatte og stamgjester ved Sailors Inn sørget dagen etter dødsfallet. Se TV-innslaget:

Video Dørvakt døde i Porsgrunn

Dørvakt døde i Porsgrunn