Brukte 36 timer på å slukke brannen

I 06.30-tiden mandag begynte 1 100 tonn plast å brenne. 36 timer senere kunne brannvesenet melde at brannen var slukket.

Brann på Linnestad.

Da plasten smeltet dannet det seg en hinne over haugen, noe som førte til at brannvesenet ikke kom ordentlig til med vann. Bildet er fra slukningsarbeidet mandag.

Foto: VIB

Plasthaugen lå lagret på industriområdet på Linnestad i Re, og det er bedriften Revac AS som eier plasten. Etter at brannvesenet hadde jobbet på stedet, tok eierne over ansvaret klokken 19.30 tirsdag kveld. De fortsatte med å spyle plasten.

Brannvesenet fra Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) dro oppom stedet flere ganger i løpet av kvelden for å sjekke hvordan det gikk. Og etter at det hadde brent i 36 timer, kunne de melde at brannen var slukket.

– Jeg må få berømme innsatsen til de ansatte ved Revac, velvilligheten til Esso Slagentangen for lån av utstyr og personell, og VIBs egne mannskaper som har stått på og jobbet for å få slokt haugen med 1 100 tonn plast, som er et oljeprodukt, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland ved 23.00 tiden tirsdag kveld.

Les også:

Sot og røyk

Brannvesenet beskriver brannen som svært krevende, og fikk også hjelp fra brannbilen på Torp.

– Hele haugen er vendt. Plasten er løftet fram og opp med hjullaster og graver, så spylt og deretter deponert i en ny haug. Det har tatt tid, men det var det eneste alternativet til å la haugen brenne. Om vi hadde latt hele haugen brenne, hadde det resultert i sot og giftig røyk over store deler av Vestfold, sier Flogeland.

Det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med plastbrannen.