To minutters stillhet for Maren (28) og Louisa (24)

BØ (NRK): Medstudenter markerte drapene på studentene Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen med to minutters stillhet i dag.

Minnestund i Bø

MINTES TO MEDSTUDENTER: Studentene ved Universitetet i Sørøst-Norge, avdeling Bø trøstet hverandre under minnestunden for Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen, som begge studerte friluftsliv ved skolen.

Foto: Nils Fridtjof Skumsvoll / NRK

De to studerte friluftsliv i Bø i Telemark. Klokken 12 ble det helt stille ved campus Bø og alle andre studiesteder ved Universitetet i Sørøst-Norge.

– Det er tungt. Det er mange tanker og følelser rundt det som har skjedd. Det legger vi merke til hos alle de andre studentene her også. Dette er noe vi snakker mye om, men samtidig er det veldig vanskelig, sier studentleder Ole Henrik Jahre ved Universitetet i Sørøst-Norge, avdeling Bø.

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i et turområde nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember. Til sammen er 19 menn arresterte etter drapene. Fire personer er utpekt som de hovedmistenkte, som skal ha utført drapene.

– Vi gikk ikke på samme studie, men alle ser jo hverandre hver dag. Det er rart å tenke på at de aldri kommer tilbake. Jeg tør ikke tenke på hvordan det må være for dem som gikk på samme studie som dem, sier Jahre.

Minnestund i Bø

Minnestund for de to studentene ved Campus Bø.

Tar vare på hverandre

Studentrådslederen sier elevene i Bø, der de to kvinnene studerte er flinke til å ta godt vare på hverandre etter den brutale hendelsen.

– Alle er flinke til å ta vare på hverandre, og er det noen som trenger noen å snakke med er vi her, sier han.

Studenter NRK møter i Bø mandag forteller om et tungt møte med hverdagen etter en helt spesiell juleferie.

De ønsker ikke å la seg intervjue med navn og bilde på denne dagen, men den lille gruppen i kø foran minneprotokollen forteller at skolen har vært flinke til å ta vare på dem og tilby dem noen å snakke med.

– Jeg kjente dem ikke godt, men har møtt dem flere ganger. Det er helt forferdelig å tenke på at de er borte. Det er vanskelig å konsentrere seg om noe annet, sier en kvinnelig student til NRK.

Minneprotokoll for Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen

Ved avdeling Bø var det lagt ut en minneprotokoll for de to studentene Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen.

Foto: Nils Fridtjof Skumsvoll / NRK