Tittel nummer 50 for Larvik

Storfavoritt Larvik tok sitt åttende strake NM-gull da Glassverket onsdag ble slått 19-28.

Amanda Kurtovic

TOPPSCORER:Amanda Kurtovic ble toppscorer i Larviks oppgjør mot Glassverket.

Det er klubbens 50. tittel totalt, og deres 16. i NM. Seiersrekka for de hvitkledde de siste åra er bare brutt av 30-27-tapet for Byåsen i 2007.

Larvik hadde god kontroll på kampens første omgang, og gikk til pause med 16-8-ledelse. Da hadde begge lags keepere vartet opp med flere gode redninger.

Etter hvilen reduserte Glassverket tre ganger til 16-11, før Larviks første mål kom på straffe nesten fem minutter inn i omgangen. Det sto Amanda Kurtovic bak, og 24-åringen ble også Larviks toppscorer i oppgjøret med seks mål.

Glassverket reduserte flere ganger i andre omgang, men var aldri i nærheten av å true Larviks Ledelse.

I tillegg til 16 NM-titler er medaljeskapet til Larvik fylt opp med seier i Champions League, Cupvinnercupen (2), serien (17) og sluttspillet (14), ifølge Østlands-Posten. Totalt 50 titler har klubben med visjon å bli Verdens beste håndballklubb. Flere Larvik-spillerne kom til NM som nybakte verdensmestre etter 23-31 over Nederland tidligere i desember. Nora Mørk ble blant annet tatt ut på VMs stjernelag for innsatsen i mesterskapet. Mørk vartet opp med fire scoringer da Larvik sikret kongepokalen onsdag. Like mange scoringer sto lagvenninne på både Larvik og landslaget, Sanna Solberg, bak. NTB