Tiltalte tok bilder av avdøde etter drapet

Kvinnen som har erkjent å ha drept John Gerhard Steen tok bilder av avdøde før hun ble pågrepet.

Rettsaken etter drapet på John Gerhard Steen.

En spesialetterforsker ved politiet i Telemark forklarte i dag at han undersøkte telefonen til kvinnen som er tiltalt for drapet.

Han sa at det var flere bilder som ble lagt inn på telefonen på ettermiddagen da drapet skjedde. Bildene blir beskrevet som svært grufulle.

Familien håpet på svar

Rettssaken startet i Nedre Telemark tingrett tirsdag morgen. Den drapstiltalte forklarte seg først, og hun ba om lukkede dører under forklaringen. Familien til avdøde ble skuffet over denne beskjeden.

– Vi hadde håpet at vi skulle få noen flere svar med tanke på motiv, blant annet, sier datteren til avdøde, Janne Gry Steen.

Den tiltalte kvinnens forsvarer, Jan Erik Granmo, forklarer hvorfor det ble bedt om lukkede dører.

– Det er viktig å få fram alle faktiske opplysninger i en sak som dette. Tiltalte er urolig og vil være trykket dersom det er andre til stede. Derfor ble det et lukket møte, sier han.

Aldri hørt så mye bråk

Kvinnen er tiltalt for, i psykotisk tilstand, å ha drept John Gerhard Steen. Hun har erkjent at hun drepte Steen og har vært innlagt til psykiatrisk behandling etter at hun ble pågrepet på åstedet.

Tiltalen har en strafferamme på 21 års fengsel.

Et vitnemål fra en av naboene til Steen ble også opplest i retten i dag. Han forklarte at han har hørt bråk og krangling mellom Steen og den tiltalte kvinnen tidligere, men at det den aktuelle ettermiddagen var mer høylytt en han hadde hørt før.

Han beskriver også en rekke smell som hørtes ut som om noen tråkket hardt i gulvet.