Hopp til innhold

Tiltalt for drapet på Thea (31) i Sandefjord

Den tidligere drapsdømte mannen på 46 år er nå tiltalt for drapet på Thea Halvorsen Braavold.

F1sgDdrS5cA

Krimteknikere undersøker leiligheten til drepte Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Han har nektet straffskyld hele veien og han er i dag gjort kjent med tiltalen. Men det er ingenting som endres på grunn av det, sier forsvarer Jonny Sveen til NRK fredag ettermiddag.

– Så han står fast ved at han ikke er gjerningsmannen her?

– Det er riktig.

Halvorsen Braavold ble funnet død i leiligheten sin i Sandefjord 2. februar i fjor. Hun og 46-åringen var kjærester.

I 2018 slapp mannen ut av fengsel etter å ha sonet for et drap han ble dømt for på 2000-tallet, men er også flere ganger tidligere domfelt.

Flere andre var også involvert i drapet som skal ha skjedd i forbindelse med et narkotikaoppgjør.

Ifølge tiltalen tas det forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om forvaring med en tidsramme på 21 år, subsidiært dom på overføring til tvungen psykisk helsevern, ifølge VG, som omtalte drapstiltalen først.

Blomster og lys utenfor drept kvinnes leilighet

Blomster og lykter ble etter drapet lagt ned utenfor kvinnens leilighet.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Vært vanskelig å avhøre

Politiet har slitt med å få en forklaring fra ham etter drapet. Først i august i fjor fikk politiet gjennomført et avhør.

Han har sittet i varetekt siden han ble pågrepet og skal også være i varetekt frem til rettssaken mot ham starter i mai.

Kriminalomsorgen har tidligere uttalt at de mente at det ikke var sikkerhetsmessig forsvarlig å ha ham ute i samfunnet. Loven åpner derimot ikke opp for videre oppfølging fra deres side etter soningen er over, skriver VG.

Vestfold tingrett har satt av drøyt tre uker til rettssaken.

Politiet slapp han av

Kun noen timer før Halvorsen Braavold ble funnet drept, slapp politiet av den nå drapstiltalte like ved hennes leilighet. Han hadde da blitt fratatt to kniver som han hadde på seg.

Bakgrunnen for at politiet kom i kontakt med mannen var at han ikke hadde penger til å gjøre opp for en taxitur i Larvik.

Politiet møtte drosjesjåføren og den siktede utenfor en bensinstasjon i Larvik.

– Vi tenker at vurderingen politiet gjorde den natta var helt riktig og korrekt i forhold til grunnlaget der. Men sett i ettertid, og det som skjedde, så er jo politiet lei seg for det, svarte leder for politiet i Vestfold, Øystein Holt i etterkant.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark