Hopp til innhold

Tiltalt eks-politimann for retten

Saken mot eks-politimannen, som er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand etter hendelsen på Breviksbrua i fjor sommer, kommer opp for retten 8. september.

Rekonstruksjon i Bamble-saken.

Her er den tidligere politimannen tilbake på Breviksbrua for rekonstruksjon av hendelsen.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Den tidligere politimannen er også tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring.

Løy for politiet

Politiet i Vestfold, som etterforsket saken, innstilte også på å tiltale mannen for drap, men det fant ikke Riksadvokaten bevisgrunnlag for.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Den tidligere politimannen var den siste som så Bråthen før hun døde, og han har innrømmet at han løy for politiet i dagene etter hendelsen.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Det var natt til 3. august i fjor at Linn Madelen Bråthen ble funnet død på Sandøya utenfor Brevik. Den tidligere politimannen var den siste som så Bråthen før hun døde, og han har innrømmet at han løy for politiet i dagene etter hendelsen.

Eks-politimannen ble først siktet for falsk forklaring. Den 16. august 2013 ble siktelsen utvidet til forsettlig drap.

Drapstiltale frafalt

I midten av januar 2014 ble det klart at den da drapssiktede politimannen fikk sparken som politimann i jobben ved Telemark politidistrikt. Denne avgjørelsen ble klaget inn til ansettelsesrådet ved Telemark politidistrikt. Klagen ble ikke tatt til følge.

I midten av februar kom Riksadvokaten med sin tiltale, som avgjorde at drapstiltalen ble frafalt, og at politimannen kom til å bli tiltalt for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

Saken mot den tidligere politimannen skal opp i Nedre Telemark tingrett 8. september.