Tilbyr huset sitt til romfamilie

Romfamilien som tidligere denne uken fikk fikk hjemmet sitt smadret, da campingvogna de bodde i ble ødelagt. Har nå fått tilbud om husly den neste måneden.

Smadret campingvogn

Romfamiliens campingvogn ble smadret ved sandtaket i nærheten av Eidanger kirke. Nå har en person tilbudt seg å dele huset sitt med familen den neste måneden.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det er et stort hjerte i flere grenlandsfolk, og det har nå kommet flere tilbud om campingvogner som de kan få gratis, men de har ikke noe sted å sette den. Men igår fikk jeg en mail fra en person som tilbød familen å bo hjemme hos vedkommende, sier Bjørn-Erik Kristiansen som er venn og talsmann for romfamilien.

Personen som gir familien husly ønsker å være anonym. Familien vil få tilgang til både soverom, bad og kjøkken.

– Nå vil de få den livsstanderen vi nordmenn tar forgitt, så dette blir en mye bedre tilværelse, sier Kristiansen.

Romfolket Daniel Caldararu

Daniel Caldaru fant igjen noen av eiendelene sine i den knuste campingvogna.

Foto: Bjørn Erik Kristiansen

Etter at familen natt til mandag fikk campingvogna si smadret har familien på fem bodd i bilen. Kristiansen sier de var svært glad da de fikk beskjeden.

– De er veldig takknemlig og ydmyke. De er veldig lettet over at den vanskelig situasjon de har vært i nå har fått en ende. Hvert fall nå i overskuelig framtid.

Ingen pågrepet

Politiet var på stedet kort tid etter at hærverket ble oppdaget. De sikret tekniske spor på åstedet og snakket med romfamilien. Etterforskningen er prioritert høyere enn vanlig hærverk, sier politiadvokat Knut Ove Ljosåk.

– Vi ser at dette har gått ut over ressursvake mennesker, og at det trolig dreier seg om noe mer enn vanlig skadeverk.

Kjell Ove Ljosåk

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk sier at ingen personer foreløpig er pågrepet i saken.

Foto: Hilde Martine Lindgren

Og etter det NRK kjenner til har det nylig kommet inn tips på konkrete personer, som ifølge tipsene skal ha stått bak ugjerningen.

Sterke reaksjoner

Det skapte store reaksjoner da nyheten om at folk hadde ødelagt campigvogna til familien. Blant annet sa Ordfører i Porsgrunn kommune Øystein Beyer at han var rystet over det som hadde skjedd.

– Dette er en handling jeg tar sterkt avstand fra. Selv om det er ulovlig å sette opp campingvognen her, så er det ingen som har lov til å gå til verks på den måten.