Hopp til innhold

Måtte tenke seg godt om

Inga Marte Thorkildsen (SV) fra Stokke blir byråd i Oslo. I dag presenterte Raymond Johansen (Ap) den nye byregjeringa i hovedstaden.

Inga Marte Thorkildsen

Inga Marte Thorkildsen (SV) blir byråd for eldre, helse og sosiale tjenester i Oslo. Hun sier til NRK at hun måtte tenke seg godt om før hun takket ja til jobben.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det er flere kjente navn på lista over dem som skal utøve makta i hovedstaden de neste fire åra. Tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, skal lede byregjeringa. I tillegg til Thorkildsen er det flere kjente navn på lista over byråder, blant dem advokat Geir Lippestad (Ap) og Hanna E. Marcussen (MDG).

Måtte tenke seg godt om

I april lanserte Thorkildsen boka «Du ser det ikke før du tror det», inspirert av Christoffer-saken i Andebu. Etter lanseringen har hun reist land og strand rundt for å presentere boka og snakke om barns rettigheter. Det blir det nå ikke tid til.

– Jeg gruer meg til å ringe rundt til folk for å si at jeg dessverre ikke kan komme likevel, sier Thorkildsen til NRK.

Da hun for ett år siden takket nei til gjenvalg i partiledelsen i SV, utelukket hun ikke et politisk comeback. Men hun trodde ikke det skulle komme så raskt.

– Jeg måtte tenkte meg godt om før jeg sa ja til denne jobben. Det jeg har holdt på med fram til i dag er det jeg virkelig, virkelig brenner for. Så det satt litt langt inne å si ja, sier Thorkildsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

nytt byråd i oslo 2015

Dette er den nye byregjeringa i Oslo. Inga Marte Thorkildsen (t.v.) blir byråd for eldre, helse og sosiale tjenester.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Thorkildsen blir nå byråd for eldre, helse og sosiale tjenester i Oslo kommune. Det betyr blant annet at hovedstadens rusomsorg og barnevern blir Thorkildsens ansvar, noe hun også trekker fram som grunnen til at hun sa ja.

– Jeg har jobbet nå i to år for å gjøre barnevernet til et virkelig barnevern, hvor barn skal være hovedpersoner. Den tanken vil jeg ta med meg uansett hvilket system det er.

Vet ikke om hun vil inn i partiledelsen igjen

Etter at Bård Vegar Solhjell varslet at han trekker seg som nestleder i SV må partiet finne en ny nestleder. Dermed melder spørsmålet seg om Thorkildsen også vil inn i partiledelsen igjen.

– Det har jeg ikke tenkt på. Vi får ta en ting av gangen. Jeg tror jeg har nok å gjøre som det ser ut nå.

– Du må vel være forberedt på at spørsmålet kommer?

– Ja, det kan jo hende på et eller annet tidspunkt, men det er ikke noe jeg går og tenker på nå, sier Thorkildsen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark