Hopp til innhold

Kasland: – Dette betyr arbeidsplasser til Telemark

Telemark og Agder-fylkene får flere hundre millioner til næringsutvikling over statsbudsjettet.

Olav Kasland

GLAD: Venstres Olav Kasland er glad for at statsbudsjettet kommer med såkornfond til Telemark.

Totalt er det snakk om 300 millioner kroner i et såkalt såkornfond, som er et statlig fond som går inn med egenkapital i småbedrifter. Staten stiller med halve beløpet, resten kommer fra det private.

– Dette har Venstre jobba for i mange år, og det er ingen tvil om at dette vil ha stor betydning for Telemark, sier ordfører i Bø, og Fylkestingsrepresentant for Venstre, Olav Kasland.

Les også: De vil ha 500 millioner kroner

Må investere i arbeidsplasser og næring

Kasland sier det ikke er mangel på gründervirksomhet i Telemark, men det er et gjentakende problem at investeringslysten er for liten.

Sven Tore Løkslid

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid mener pengene vil bety mye for Telemark.

Foto: Christina Førli Aas / NRK

– Investorer anser det som tryggere å investere i kontorbygg og fast eiendom. Nå blir staten med og bidrar til at vi kan investere i industri og andre næringer fylket har bruk for, sier Kasland.

Han er helt sikker på at såkornfondet vil føre til nye arbeidsplasser i Telemark.

– Det er ingen som helst tvil om at dette vil bety nye arbeidsplasser. Dette har Telemark bruk for, og dette har vi ønsket oss lenge, sier Kasland.

– En gladnyhet

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid fra Arbeiderpartiet er også veldig glad for såkornfondet til Telemark.

– Dette viser at godt arbeid nytter. Venstre og KrF har gjort en kjempejobb, og disse pengene betyr veldig mye for Telemark, sier Løkslid.

Han er klar på at dette vil føre til at flere forretningsideer blir gjennomført, som igjen kan generere flere arbeidsplasser og økt vekst.

– Mange gründere sliter med å komme over den første kneika. Investorer synes ideen er god, men tør ikke satse pengene sine på ideen. Med disse pengene vil vi få realisert mange av de gode ideene næringslivet i Telemark har, avslutter Løkslid.