Familien: – Takk for all hjelp

Familien til den 29 år gamle Steinar Bergh fra Siljan som ble funnet død i Sverige i går, er overveldet over all støtte de har fått.

Bilder av savnede Steinar Bergh.

Steinar Bergh har vært savnet siden 24. januar. Nå er han funnet død i Stockholm.

Foto: Bildemontasje/Privat

29 år gamle Steinar Bergh fra Siljan, som har vært savnet siden 24. januar, ble funnet død i Stockholm tirsdag.

Flere familiemedlemmer og venner av avdøde har deltatt i leteaksjonen etter ham i Stockholm. Broren, Bjørn Erik Bergh, sier til NRK at han aldri gav opp håpet om å finne lillebroren.

– Jeg har ikke ord for hvordan det var å få den endelige beskjeden om at Steinar var funnet omkommet. Det er klart at det er tungt for familien. Det kan ikke beskrives, sier Bergh.

Overveldet og takknemlig

I går la Bjørn Erik ut en melding på sin egen facebookside:

«Takker for all hjelp vi har fått av alle med å finne Steinar Bergh. Vi har i dag fått den triste beskjeden om at han nå er funnet omkommet.»

Responsen har vært enorm.

– Vi har vært mye fremme i media den siste tiden. Det har vi gjort for å finne Steinar. Det er han det handler om, og vi i familien er glade for den støtten folk har vist underveis og nå i etterkant, sier Bjørn Erik Bergh.

Mye hjelp fra alle kanter

Familien har samarbeidet tett med politiet i Stockholm og den frivillige organisasjonen Missing People.

– Det er mange som har hjulpet oss, men jeg vil trekke frem Missing People som har stilt opp til alle døgnets tider.

– De har vært en støtte både fysisk og psykisk, og flere av dem har også stilt opp personlig og kjørt oss rundt for å lete. De har tatt seg av oss, og jeg vil få rose dem, sier Bergh.

– Når vi har kjørt rundt for å henge opp lapper og spørre etter Steinar har vi fått mye hjelp. Dørvakter, bartendere og folk i gata har gjort alt for at vi har kunnet få ut informasjon om Steinar. Det setter vi stor pris på.

I dag har familien vært samlet og om kort tid vil de reise til Stockholm.

Svensk politi skriver på sine hjemmesider at det ikke er mistanke om noe kriminelt.