Flere biler i Horten ble tilgriset, Skoppum togstasjon ble merket med spraymalingssignaturer, og også Esso i Borre ble rammet.
- Store deler av bensinstasjonen var tagget på da vi kom på jobb. Det er de samme signaturene som går igjen over alt. Vindusruter, porter, stolper og vegger er tilgriset, sier ansatt ved Esso i Kirkebakken i Borre, Betine Hansen.
Vanskelig å fjerne
Taggingen skaper mye arbeid for de ansatte.
- Vi må ha en ekstra til å stå og vaske det bort, for vi har jo de vanlige kundene å betjene. Han som fjernet det, fortalte at det var vanskelig å fjerne malinga.
Hvem tror du står bak?
- Det har jo skjedd ganske mange steder, men hvem som står bak er ikke godt å si.
I sommer har det vært oppblomstring av tagging i Tønsberg-distriktet der ulike bygninger, skilt og andre ting er blitt nedsprayet av maling. Noen eksempler er to ungdomskoler, åtte busser, en tankbil, en bensinstasjon, to butikker og Tønsberg jernbanestasjon, Jarlsberg travbane og Nøtterøy kommunehus, noe som koster mange tusen kroner å få rettet opp.
Ikke et stort samfunnsproblem
Statistikken viser at det frem til nå har vært to tagginger i måneden i Tønsberg-distriktet.
- To i måneden er to for mange. Hittil i år er det 15 slike saker, så et stort samfunnsproblem er det jo ikke, sier politistasjonsjef i Tønsberg, Øystein Holt.
Vet dere hvem som står bak?
- Helt konkret vet vi ikke det, men vi har noen mistanker. Det har også vært personer inne her som vi har konfrontert med dette. Hva som har kommet ut av det vil jeg ikke si noe om nå, sier Holt.
Vil lære av andre
I Buskerud er det nulltoleranse med hensyn til tagging. Hvorfor gjør dere ikke det samme i Vestfold?
- Jeg kjenner ikke helt til hvordan det fungerer der, men hvis noen har godt samarbeid mellom kommuner og politi andre steder, vil vi se på det og lære av det.
Slås tagging hardt nok ned på?
- Vi prøver i hvert fall å avdekke hvem som står bak. Reaksjonene vi da gir er at de må ordne opp og rydde etter seg. I tillegg blir de stilt økonomisk ansvarlig, sier Holt.