Dobbelgevinst på sykkelsetet

Skien (NRK): I to år har sykkelentusiastene ved Sykehuset Telemark møtt hverandre til fellestrening en gang i uka. Målet er å motivere hverandre slik at kondisen blir bedre. Men de får mer på kjøpet

Sykler for sykehuset

Vegard Thorkildsen, t. h. er primus motor for denne sykkelgjengen som trosset regnværet og stilte opp på ukas fellestrening.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Sommerværet har ikke slått til for fullt. Det regner og skylaget ligger lavt over åsene rundt Skien. Likevel har fem ansatte møtt opp i full sykkelmundur for å trene. Primus motor for sykkelentusiastene, Vegard Thorkildsen er likevel ikke helt fornøyd med oppmøtet.

– Vanligvis er det en god del flere som er med på fellestreningene, sier Thorkildsen og fortsetter: En ting er at vi får en helsegevinst. Men i tillegg viser det at ansatte på sykehuset er interessert i å ta vare på helsa. Det gir et signal til andre, mener Vegard Thorkildsen.

Rekoredeltagelse i turritt

Hvert år går sykkelrittet Telemark Tours av stabelen. Det er Telemarks største turritt, der den korteste etappen er på 6 mil, den mellomste 13 mil, mens den lengste er på 25 mil.

I år stilte Sykehuset Telemark med hele 80 syklister. Aldri har så mange

Sykler for sykehuset

De er stolte over at 80 ansatte fra Sykehuset Telemark deltok i årets Telemark Tours

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

deltatt og fellestreningene får hovedæren. Katrine Hansen var stolt deltager.

– Jeg hadde aldri syklet så langt før.

– Hvordan opplevde du det?

– Det ble jo ny pers, svarer hun med en latter.

Les også:

Selv om alle er gode kollegaer så skjer det noe med dem når de kommer på

Telemark tours

Ny pers for flere av deltagerne i fra Sykehuset Telemark i rittet Telemark Tours

Foto: Eirik Haugen / NRK

sykkelsetet.

– Vi kniver med hverandre hele tiden. Det er alltid greit å si etterpå: Herlig, der slo jeg den fysioterapeuten eller den legen, sier Barbara Langslet.

Å møtes for å trene sammen gir, ikke uventet, bedre kondisjon. Men de får altså noe på kjøpet. Noe som er nesten like viktig, forteller Barbara Langslet.

– Det skjer noe når du møter ansatte fra andre avdelinger på denne måten. Det gjør rett og slett samarbeidet internt på sykehuset lettere, sier hun, før hele gjengen ruller ut i regnværet på en ny fellestrening.