Hopp til innhold

Svineinfluensa skaper telefonstorm

Helsestasjonen får opptil 40 henvendelser i timen fra folk som har spørsmål om svineinfluensa.

Svineinfluensa-informasjon
Foto: Thomassen, Christian / SCANPIX

På Nøtterøy i Vestfold blir helsestasjonen nedringt av folk. Foreløpig vet ingen hvor mange som er smittet. Kommuneoverlege Tore Arne Martinsen sier at halvparten er syke i enkelte skoleklasser.

Også kommunelegekontoret i Holmestrand får mange henvendelser.

4500 sprøyter

Mange ringer for å spørre om når de kan få vaksinen, og i om de er i risikogruppen, opplyser helsesekretæren ved kommunelegekontoret. Mange ønsker å få svar på om det er trygt, og om de burde ta vaksinen. Nøtterøy kommune er først ute med massevaksinasjon mot svineinfluensa av kommunene i Vestfold.

Om en uke kan folk som er i risikogruppa, få vaksine på Borgheim ungdomsskole. I løpet av de tre neste ukene får kommunen 4500 sprøyter.

Kommuneoverlege Tore Arne Martinsen sier stadig flere blir smittet, men tror antall sprøyter blir tilstrekkelig.

Foreløpig har ikke legekontoret i Holmestrand fått vaksinen.

Kan ta flere influensavaksiner

Tjøme legekontor får ca. 10 henvendelser i timen. Helsesekretær, Beate Jacobsen sier at mange lurer på bivirkninger og om de kan ta både den vanlige influensavaksinen sammen med svineinfluensavaksinen.

- Det er ikke noe problem å ta begge vaksinene samtidig, man kan ta en i hver arm om man vil, gjerne samme dag, sier Jacobsen.

Legekontoret på Tjøme får bare 450 vaksiner som skal fordeles på fire leger. Risikogruppen og helsepersonell står først i køen.

- Vi begynner vaksineringen i uke 45, men vi vet ikke når vi flere vaksiner.

Les: Her er flest smittet av svineinfluensa

Les også: Kan bli aktuelt å vaksinere alle

Fredag kommer infeksjonsoverlege Per Bjark ved sykehuset i Vestfold til formiddagssendinga til NRK Østafjells. Mellom klokka 11 og 12 svarer han på spørsmål fra lyttere og lesere.

Send ditt spørsmål på sms med kodeord ØSTA til 1987 eller ring 02345.