Sulten på seier mot gamleklubben

Skien og Drammen braker mot hverandre, når Odd tar imot Strømsgodset på lørdag. Odds Fredrik Nordkvelle vil gjerne slå sine tidligere lagkamerater – og vil se på dem som fiender til kampen blåses av.

Fredrik Nordkvelle

Porsgrunns-gutt Fredrik Nordkvelle kom tilbake til Telemark og Odd i 2013, etter å ha spilt for Strømsgodset og Brann i flere år. Han har fortsatt kontakt med flere av Godset-gutta, men vil ikke la seg affisere av det under toppoppgjøret.

Foto: Knut-Øyvind Hagen / NRK

Lørdag er det duket for en real toppkamp i eliteserien, da Odd og Strømsgodset barker sammen til medaljekamp på Skagerak Arena.

Det er andre- mot tredjeplass på tabellen, og Skien mot Drammen.

Kampen blir viktig og spesiell for mange, og en av dem som står med en fot i begge leire, er Porsgrunns-gutt Fredrik Nordkvelle. Han er mangeårig Strømsgodset-spiller (fra 2007-2011), men nå tilbake i Telemark og Odd.

Fiender til dommeren blåser

Nordkvelle er svært lysten på tre poeng i toppoppgjøret, ikke hovedsakelig fordi gamleklubben står på motsatt banehalvdel.

– At det er mot gamleklubben har ikke så mye å si, jeg er alltid sulten på seier uansett. Vi har en veldig god posisjon på tabellen, og vi skal klore oss fast og være med i medaljekampen helt inn.

Han har imidlertid fortsatt god kontakt med noen av dem fra Strømsgodset-tiden – men det vil ikke i være i tankene hans i de to ganger førtifem minuttene.

– Vi pleier å meldes litt før kampen. Men under selve kampen får vi være fiender helt til dommeren blåser av, sier han med glimt i øyet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fredrik Nordkvelle

Fredrik Nordkvelle sier at man kan merke på alle i klubben at man har noe å spille for hver eneste helg, og at det er fullt trøkk på hver trening.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Kan få luke

Selv om det er lagene på andre- og tredjeplass som møtes, sier Nordkvelle at man ikke må legge altfor mye i en kamp, all den tid det er 12 serierunder igjen.

– Men det er klart, vi kan skaffe oss en luke til tredjeplassen med sier, det kan vise seg å bli viktig.

De største optimistene tenker ikke bare at sølvet er innen rekkevidde, men drømmer om den aller edleste valøren. Og Nordkvelle vil ikke kvele gulldrømmene.

– Molde ligger langt foran, men selvfølgelig er ingen ting umulig. Men vi er nødt til å prestere på samme nivå helt til siste kamp, hvis den drømmen skal kunne bli en realitet, sier Nordkvelle.

Merker trykk på treningene

Han mener også at man må sette ting i perspektiv, at de har prestert langt over det de selv forventet.

– Før sesongen hadde vi som mål å bli topp 6, det i seg selv var en tøff målsetting. Så tror jeg vi får tenke kamp til kamp. Fortsetter vi å ta poeng i hver kamp, vi har jo ikke tapt på lenge, så er alt mulig.

Nordkvelle sier også at tabellposisjonen, og det at hele klubben har medalje i blikket, kan merkes på trening.

– Man merker på treningene at vi har noe å spille for hver eneste helg. Så det er høy selvtillit i gruppa og godt humør. Alle i klubben har det veldig bra om dagen.

Og skulle det bli seier mot Godset vil ikke akkurat stemningen internt bli dårligere...